Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu (NN 130/2017), čl. 21., STUDIO ART objavljuje sljedeće podatke:


STUDIO ART

Obrt za turizam, trgovinu i usluge
Prvosvibanjska 2, HR-21300 Makarska

Voditelj poslova: Ana Stojadinović, vlasnica obrta. Za voditelja poslovnice imenovana
temeljem Uvjerenja o položenom stručnom ispitu za voditelja poslovnice,
izdano od Aspira Visoke škole za menadžment i dizajn u Splitu 13. svibnja 2014. godine.

E-pošta: art_makarska@yahoo.com
Telefon: 021 616 799
Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 8,00-12,00, 16,30-20, subota 8,00-12,00

Turistička agencija MAKARSKA HOLIDAY HOME je upisana u Upisnik turističkih agencija
kod Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Služba za gospodarstvo,
Ispostava Makarska pod rednim brojem 177 knjiga II od 8. lipnja 2017. godine.

MBO: 97772674
OIB: 67493729898
VAT ID: HR67493729898
ID: HR-AB-21-17010403821

Nadzorno tijelo: Ministarstvo turizma - Samostalni sektor turističke inspekcije,
Trg Republike Hrvatske 8/I, 10000 Zagreb, Hrvatska

Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača

Sukladno Članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) obavještavamo poštovane potrošače
da pisani prigovor mogu podnijeti putem pošte ili elektroničke pošte, kao i u samoj poslovnici u kojoj se nalaze.
Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnici, piše se u dva primjerka, te jednoga obavezno trgovac ovjeri potrošaču.

Podnošenja pisanog prigovora putem pošte:
STUDIO ART
Obrt za turizam, trgovinu i usluge
vl. Ana Stojadinović
Prvosvibanjska 2, 21300 Makarska

Podnošenja pisanog prigovora može se uputiti i putem e-pošte: art_makarska@yahoo.com
Telefon za informacije: 021 616 799

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od primitka prigovora.
Ukoliko ne dobijete odgovor u propisanom roku možete se obratiti najbližem Državnom inspektoratu

 OPĆI UVJETI REZERVACIJE

Makarska Holiday Home (u daljnjem tekstu Agencija) pruža usluge smještaja povezane prema podacima dostupnim na našim web stranicama / oglasnik / brošure. Ukoliko nije drugačije navedeno, Ukupan iznos uključuje posteljinu, vodu, struju, klima uređaj (gdje je to dostupno) i ručnike (ne ručnici za plažu). Avansno plaćanje, kao što je navedeno, potrebno je za potvrđivanje rezervacije. Agencija će potvrditi rezervaciju onda kada je avansno plaćanje registrirano na našem računu. Nakon primitka depozita/akontacije, klijent će dobiti na e-mail potvrdu/voucher od Agencije kojim se potvrđuje plaćanje. Naručitelj mora otiskati potvrda/voucher i pokazati ga stanodavcu prilikom dolaska. Osim ako nije drugačije navedeno, ostatak iznosa se plaća po dolasku u rezervirani smještaj. U slučaju naknadnog odustajanja od potvrđene rezervacije, Agencija zadržava predujam za pokriće troškova u svezi s bookingom, kao što je navedeno u "Prava gosta na promjene i otkaz".

 

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Narodne novine 79/09), čl. 8. st. 1. i ispravak Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 89/09), čl. 5. st. 2., pisane pritužbe mogu se upisati u knjigu žalbe koja se nalazi kod iznajmljivača ili e -mailom na: makarska.holidayhome @ gmail.com 

 

OPIS SMJEŠTAJA

Smještaj naveden na web stranici Agencije / oglasniku / brošuri opisani su prema službenoj procjeni koju provodi relevantne lokalne turističke vlasti Hrvatske i prema vlasniku smještaja. Agencija je obavila pregled smještajnih objekata kada je to bilo moguće. Agencija ne posjeduje ponuđene smještajne objekte, pa se ne može smatrati odgovornim u slučaju netočnih opisa smještaja, udaljenosti, položaja/lokacije ili tiskanih pogrešaka na našoj web stranici ili reklamnim materijalima. Međutim, ukoliko se otkriju netočni podaci, Agencija želi da je obavjestite u najkraćem mogućem roku.

 

PRAVO AGENCIJE NA PROMJENE I OTKAZ

Agencija zadržava pravo izmjene ili otkaz rezerviranog smještaja u slučaju više sile ili drugih čimbenika koji se nisu mogli predvidjeti, izbjeći ili otkloniti prije ili tijekom boravka. Rezerviranu smještajnu jedinicu može u takvim slučajevima, uz suglasnost klijenta, zamijeniti s alternativnom smještajnom jedinicom. Svaki ponuđeni alternativni smještajni objekt će u tom slučaju imaju isti ili viši standard nego što je prvobitno rezervirani smještaj i biti će ponuđen po istoj cijeni kao prvobitni rezervirani smještaj. Ako na raspolaganju postoji samo smještaj visokog standarda i cijena prelazi cijenu od prvobitno rezerviranog smještaja za 10 % ili više, Agencija zadržava pravo naplate klijentu razliku uz prethodnu suglasnost klijenta. U slučajevima gdje je zamjenski smještaj nedostupan, agencija zadržava pravo otkaza rezervacije. Obavijest takvog otkaza se daje ne manje od 7 dana prije dolaska. Agencija će u takvim slučajevima vratiti cjelokupni iznos predujma Klijentu.

 

OBAVEZE GOSTA

• Posjedovanje valjane putne isprave.

• Gost je dužan provjeriti je li potrebno za njega ili bilo kojeg drugog člana obitelji ishođenje viza za Republiku Hrvatsku.

• Usklađenost s carinskim propisima i pravilima u vezi uvoza ili izvoza valute prema zakonima Republike Hrvatske.

• Mora se pridržavati kućnog reda u smještajnim objektima i prihvatiti prijedloge domaćina u dobroj vjeri.

• Pokazati potvrdu o uplaćenoj rezervaciji (voucher dobiven e-mailom ) agentu ili vlasniku objekta

Ne smije smjestiti druge goste u objektu osim onih navedenih u potvrdi/voucheru.

• Očistiti smještajnu jedinicu prije polaska (izvaditi smeće, isprati posuđe i pribor za jelo, isprazniti hladnjak).

• Potvrdom rezervacije, Klijent se obvezuje prijaviti i nadoknaditi domaćinu bilo kakvu štetu uzrokovanu u i na smještajnom objektu (uključujući namještaj i posuđe) tijekom boravka.

 

PRTLJAGA

Agencija ne snosi odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti iz smještajne jedinice (preporučujemo najam sefa ako je dostupan ili na kupnju putnog osiguranje koje pokriva krađu). Izgubljena prtljaga ili krađa prijavljuju se vlasniku objekta ili u najbližu policijsku postaju.

 

PUTNO OSIGURANJE

Cijena smještajne jedinice koja se rezerviraa preko agencije ne pokriva osiguranje bilo koje vrste. Ukoliko klijent želi osiguranje, mora ga kupiti izravno od osiguravajuće tvrtke.

 

BORAVIŠNA PRISTOJBA

Sukladno Zakonu o boravišnoj pristojbi, posjetitelji su dužni platiti boravišnu pristojbu uz plaćanje usluge smještaja. Propisana stopa kreće se od oko 1 € po osobi po danu za odrasle osobe od 18 godina i starije. Mladi od 12 do 17 godina imaju pravo na 50 % popusta, a djeca od 0 do 11 godina su izuzeta od plaćanja poreza boravišne pristojbe. Ukupni iznos boravišne pristojbe ovisi o odredištu, duljini boravka i može varirati ovisno o promjenama valutnog tečaja i lokalne politike.

 

NAPOMENA

• Ukoliko nije drugačije navedeno, prijava/ulazak u smještajnu jedinicu je od 14 sati, odjava/izlazak iz smještajne jedinice je do 10 sati.

• Ako gost zahtijeva prijavu ili odjavu izvan navedenog razdoblja ili u slučaju kašnjenja, klijent treba kontaktirati vlasnika objekta ili agenciju te ih informirati o dolasku/odlasku ili kašnjenju. U slučaju kašnjenja na dolasku duže od 24 sata bez obavijesti vlasnika objekta ili lokalnog predstavnika Agencije, Ugovor će se smatrati otkazan.

• Vlasnik objekta ili Agencija je dužna predati ključ klijentu pri dolasku. Klijent je odgovoran za povratak ključ vlasniku objekta ili Agenciji ili će ostaviti ključ na dogovorenu lokaciju prilikom odlaska.

• Agencija nije vlasnik objekta i ne može biti odgovoran za bilo kakve nesuglasice između stanodavca / vlasnika / zastupnika vlasnika i Klijenta.

• Klijent je obavezan smještajnu jedinicu vratiti u istom stanju kao što je bio prilikom dolaska (osim završnog čišćenja). Klijent mora smještajnu jedinicu očistiti, baciti smeće, ispraznitti hladnjak i oprati posuđe i pribor.

 

PRAVA GOSTA NA PROMJENE I OTKAZ

Klijent ima pravo promijeniti ili otkazati rezervaciju pismeno (e-mailom ili faksom). Ako promjene rezervacije nisu moguće, a klijent iz nekog razloga odluči otkazati rezervaciju primjenjuju se sljedeća pravila:

• Za rezervacije otkazane prije datuma dolaska, Agencija će zadržati predujam za pokriće administrativnih troškova;

Potvrdom rezervacije i uplatom akontacije za smještaj, Klijent neopozivo potvrđuje da razumije i prihvaća navedene uvjete.

 

NADLEŽNOST

U slučaju spora koji bi mogli proizaći iz ugovora o uslugama smještaja i uvjetima koji je njegov sastavni dio, stranke su suglasne da će se u dobroj vjeri potruditi da riješe spor međusobnim dogovorom. U slučaju da se spor koji proizlazi iz odredaba Ugovora o uslugama smještaja i odredbama ovih Općih uvjeta ne može riješiti sporazumno, ugovorne strane su suglasne da spor spada pod nadležnost hrvatskog pravosuđa i Općinskog suda u Makarskoj.