Makarska rivijera

Opći uvjeti poslovanja i opće informacije

MAKARSKA WEATHER
Rent a Car i Transfer
RENT - A - CAR i TRANSFER

Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu (NN 130/17, 25/19, 98/19, 42/20), čl. 21., STUDIO ART objavljuje sljedeće podatke:


STUDIO ART

Obrt za turizam, trgovinu i usluge
Prvosvibanjska 2, HR-21300 Makarska

Voditelj poslova: Ana Stojadinović Glavina, vlasnica obrta. Za voditelja poslovnice imenovana
temeljem Uvjerenja o položenom stručnom ispitu za voditelja poslovnice,
izdano od Aspira Visoke škole za menadžment i dizajn u Splitu 13. svibnja 2014. godine.

E-pošta: art_makarska@yahoo.com
Telefon: 021 616 799
Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 8,00-12,00, 16,30-20, subota 8,00-12,00

Turistička agencija MAKARSKA HOLIDAY HOME je upisana u Upisnik turističkih agencija
kod Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Služba za gospodarstvo,
Ispostava Makarska pod rednim brojem 177 knjiga II od 8. lipnja 2017. godine.

MBO: 97772674
OIB: 67493729898
VAT ID: HR67493729898
ID: HR-AB-21-17010403821

Nadzorno tijelo: Ministarstvo turizma - Samostalni sektor turističke inspekcije,
Trg Republike Hrvatske 8/I, 10000 Zagreb, Hrvatska

Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača

Sukladno Članku 10. Zakon o pružanju usluga u turizmu obavještavamo poštovane potrošače
da pisani prigovor mogu podnijeti putem pošte ili elektroničke pošte, kao i u samoj poslovnici u kojoj se nalaze.
Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnici, piše se u dva primjerka, te jednoga obavezno trgovac ovjeri potrošaču.

Podnošenja pisanog prigovora putem pošte:
STUDIO ART
Obrt za turizam, trgovinu i usluge
vl. Ana Stojadinović Glavina
Prvosvibanjska 2, 21300 Makarska

Podnošenja pisanog prigovora može se uputiti i putem e-pošte: art_makarska@yahoo.com
Telefon za informacije: 021 616 799

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od primitka prigovora.
Ukoliko ne dobijete odgovor u propisanom roku možete se obratiti najbližem Državnom inspektoratu

 OPĆI UVJETI REZERVACIJE

Makarska Holiday Home (u daljnjem tekstu Agencija) pruža usluge smještaja i povezane prema podacima dostupnim na našim web stranicama / oglasnik / brošure. Ukoliko nije drugačije navedeno, Ukupan iznos uključuje posteljinu, vodu, struju, klima uređaj( gdje je to dostupna ) i ručnike ( ne ručnici za plažu. Avansno plaćanje, kao što je navedeno na stranici 1. ovoga članka , potrebno je potvrditi rezervaciju. Agencija će potvrditi rezervaciju jednomavansno plaćanje je registrirana na naš račun. Kad je dobilaAkontacija, klijent će dobiti e-mail račun / bon od Agencije kojim se potvrđuje plaćanje. Potvrda / bon mora biti tiskan od strane Naručitelja i predstavio po dolasku. Osim ako nije drugačije navedeno u Ugovoru o uslugama smještaja,konačna isplata plaća se po dolasku u rezerviranog smještaja. U slučaju naknadnog odustajanja od potvrđene rezervacije, Agencija vodi predujma za pokriće troškova u svezi s booking, kao što je navedeno u "Klijenta pravo na promjene i otkaz."

 

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ( Narodne novine, Hrvatska 79 / 09 ) , članak 8. stavak 1. iispravak Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača ( Narodne novine, Hrvatska 89 / 09 ), članak 5. stavak 2., pisane pritužbe mogu se upisati u knjigu žalbe koja se nalazi kod iznajmljivača ili e -mailom na: makarska.holidayhome @ gmail.com 

 

OPIS SMJEŠTAJA

Smještaj naveden na web stranici Agencije / oglasnik / brošuri opisani su prema službenoj procjeni koju provodi relevantne lokalne turističke vlasti Hrvatske i vlasniku smještaja. Agencija je obavila smještajne objekte kada je to bilo moguće. Agencija ne posjeduje Ponuđeni smještajni objekti, a ne može se smatrati odgovornim u slučaju netočnih standardnih opisa, udaljenosti, položaj / lokaciji ili pisanja pogrešaka na našoj web stranici ili dodatnim marketinškim materijalima. Međutim, ako bi netočne informacije bile otkrivene, Agencija želi da je obavjestite u najkraćem mogućem roku.

 

PRAVO AGENCIJE NA PROMJENE I OTKAZ

Agencija zadržava pravo izmjene ili otkazati rezervirani smještaj u slučaju više sile ili drugih čimbenika koji se nisu mogli predvidjeti, izbjeći ili otkloniti prije ili tijekom boravka. Rezerviranu smještajnu jedinicut može u takvim slučajevima , uz suglasnost klijenta , zamijeniti s alternativnom smještajnom jedinicom. Svaki ponuđeni alternativni smještajni objekt će u tom slučaju imaju isti ili viši standard nego što je prvobitno rezervirani smještaj i biti će ponuđen po istoj cijeni kao prvobitni rezervirani smještaj. Ako na raspolaganju postoji samo smještaj visokog standarda i cijena prelazi cijenu od prvobitno rezerviranog smještaja za 10 % ili više, Agencija zadržava pravo naplate klijentu razliku uz prethodnu suglasnost klijenta. U slučajevima gdje je zamjenski smještaj nedostupan, agencija zadržava pravo otkaza rezervacije. Obavijest takvog otkaza se daje ne manje od 7 dana prije dolaska. Agencija će u takvim slučajevima vratiti cjelokupni iznos predujma Klijentu, kao što je navedeno na stranici 1. ovoga članka.

 

OBAVEZE GOSTA

• Valjane putne isprave.

• Usklađenost s carinskim propisima i pravilima u vezi uvoza ili izvoza valute prema relevantnim zakonima Republike Hrvatske.

• Mora se pridržavati kućnog reda u smještajnim objektima i prihvatiti prijedloge domaćina o kućnom redu.

• Pokazati potvrdu o uplaćenoj rezervaciji (voucher dobiven e-mailom ) agentu ili vlasniku objekta

• U smještajnoj jedinici nemogu boraviti gosti koji nisu navedeni u ovom dokumentu (voucher dobiven e-mailom ).

• Gost je dužan provjeriti je li potrebno za sebe ili bilo kojeg drugog člana svoje obitelji / stranke za dobivanje viza za Republiku Hrvatsku.

• Potvrdom rezervacije gost se obvezuje da će izvijestiti i nadoknaditi domaćinu za bilo kakvu štetu nastalu na objektu ( uključujući namještaj i posuđe ) tijekom boravka.

 

PRTLJAGA

Agencija ne snosi odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti iz smještajnoj jedinici ( preporučujemo najam sefa ako je dostupan, ili na kupnju putnog osiguranje koje pokriva krađu ). Izgubljena prtljaga ili krađa prijavljuju se vlasniku objekta ili u najbližu policijsku postaju.

 

PUTNO OSIGURANJE

Cijena smještajne jedinice koja se rezerviraa preko agencije ne pokriva osiguranje bilo koje vrste . U koliko klijent želi osiguranje , mora ga kupiti izravno od privatne osiguravajuće tvrtke .

 

BORAVIŠNA PRISTOJBA

Prema Zakonu o porezu na Turizam Republike Hrvatske , posjetitelji su dužni platiti porez za njihov boravak uz plaćanje usluge smještaja . Propisana stopa kreće se od oko 1 € po osobi po danu za odrasle osobe od 18 godina i starije. Mladi od 12 do 17 godina obično imaju pravo na 50 % popusta . Djeca od 0 do 11 godina su u većini slučajeva su izuzeta od plaćanja poreza boravišne pristojbe. Ukupni iznos boravišne pristojbe ovisi o odredištu u Hrvatskoj i duljini boravka i može varirati ovisno o kretanjima valutnih i lokalne politike.

 

NAPOMENA

• Ukoliko nije drugačije navedeno, prijava-ulazak u smještajnu jedinicu je od 14; 00 sati, odjava -izlazak iz smještajne jedinice je do 10;00 sati.

• Ako gost zahtijeva prijavu ili odjavu izvan navedenog razdoblja , ili u slučaju kašnjenja, klijent bi trebao kontaktirati vlasnika objekta ili agenciju te ih informirati o dolasku / vrijeme polaska ili kašnjenja . U slučaju kašnjenja na dolasku duže od 24 sata - bez obavijesti vlasnika objekta ili lokalnog predstavnika Agencije -Ugovor će se smatrati otkazan.

• vlasnik objekta ili Agencija je dužna predati ključ klijentu na dolasku. Klijent je odgovoran za povratak ključ vlasniku objekta ili Agenciji ili ostaviti ključ na dogovorenu lokaciju na odlasku.

• Agencija nije vlasnik objekta i neće biti odgovoran za bilo kakve nesuglasice između stanodavca / vlasnika / zastupnika vlasnika i Klijenta.

• Klijent je obavezan objekt vratiti u istom stanju kao što je bio prilikom dolaska ( osim za završno čišćenje ). Klijent mora smještajnu jedinicu očistiti, baciti smeće i oprati posuđe i pribor za jelo i piće.

 

PRAVA GOSTA NA PROMJENE I OTKAZ

Klijent ima pravo promijeniti ili otkazati rezervaciju pismeno ( e-mailom ili faksom ). Ako promjene rezervacije nisu moguće, a klijent iz nekog razloga odluči otkazati rezervaciju primjenjuju se sljedeća pravila;

• Za rezervacije otkazane prije datuma dolaska, Agencija će zadržati predujam za pokriće administrativnih troškova;

• Potvrdom rezervacije i uplatom akontacije za smještaj, Klijent neopozivo potvrđuje da je on / ona razumije i prihvaća navedene uvjete.

 

NADLEŽNOST

U slučaju spora koji bi mogli proizaći iz Ugovora o uslugama smještaja I uvjetima koji je njegov sastavni dio, stranke su suglasne da će u dobroj vjeri potruditi da riješe spor međusobnim dogovorom. U slučaju da se spor koji proizlazi iz odredaba Ugovora o uslugama smještaja i odredbama ovih Općih uvjeta ne može riješiti sporazumno, ugovorne strane su suglasne da spor spada pod nadležnost hrvatskog zakon suda u općinskog suda u Makarskoj.