Makarska riviera informasjon

Makarska riviera info

MAKARSKA WEATHER
Rent a Car og Transfer
RENT - A - CAR i TRANSFER

MAKARSKA:

Byen Makarska ligger 65 km sør for Split, hovedstaden i den sentrale dalmatiske regionen. Takket være den sentrale plasseringen og størrelsen på byen er Makarska det viktigste stedet i den velkjente "Makarska rivieraen". Byen ligger i en godt beskyttet bukt under fjellet Biokovo, nå en naturpark. Byen består av en historisk del og en ny del som er moderne med hoteller, private hus, restauranter, barer etc. Makarska Gjestene kan nyte vakre steinestrenger og middelhavsvegetasjon med oliven- og furuskog. Makarska tilbyr også et flott gastronomisk tilbud basert på fisk, vin og olivenolje, karakteristisk for Dalmatia, og rike idrettsanlegg er også verdt å nevne, spesielt vannsport og dykking. For naturelskere ligger bak Makarska Biokovo Nature Park, det høyeste fjellet i den sentrale delen av Dalmatia, hvor turer er organisert.

UTFLUKTER:

I Biokovo Nature Park, Split, Trogir, Solin, Dubrovnik, Mostar, Medjugorje Canyon of River Cetina med rafting fasiliteter, National Park Krka, båttur til øyene Brac, Hvar og Korcula.

NASJONALARV

Makarska ble først nevnt i 1502 i dokumentet fra den bosniske kusinen Muhammad Musin. På den tiden tok tyrkerne Makarska opp, og byen var sentrum for tyrkisk handel med andre land i Adriaterhavet. På grunn av konstante angrep har tyrkerne bygget tårnene sine i byen for å forsvare seg fra venetianerne. Imidlertid ble Makarska annektert til Venezia i 1681, og i løpet av de neste hundre årene av regjeringen utviklet byen hele tiden. På grunn av utviklingen av handel og generell velstand i det 18. århundre ble kirker og palasser bygget sammen med barokke boliger for unge adelsmenn. I løpet av 1800-tallet var Makarska under regjeringen i Frankrike og Østerrike-Ungarn, men det makariske folk var mer tilbøyelig til det kroatiske folket. Kulturelle og offentlige liv vil senere være basert på denne tradisjonen.

GASTRONOMI:

La oss starte med ørkenen, fordi Makarska er kjent for sine delikatesser, spesielt de to typene som er typiske for denne byen. Det samme er "Makarana" kake av mandel og marmorisk likør kjent som dalmatisk pepperlikør. den andre er søt Makara ravioli, en liten deigkake med matte fylling. Andre mat og drikkevarer du kan finne i tilbudet om Makaras restauranter er like rik og velsmakende som i resten av Dalmatia. Vi anbefaler dalmatisk pasta "fra kjøttkjøtt fylt med bacon og hvitløk tilberedt i svartvin. Selvfølgelig trenger vi ikke å understreke at svartvin best serveres med et slikt måltid. Sørg for å prøve Dalmatian prosciutto og ost med oliven i stedet for salat. Selvfølgelig er det mange fisk- og fiskespesialiteter for enhver smak.

SPORT:

Vi anbefaler dykking, fordi Adriaterhavet er spesielt rent i disse områdene. Bli kjent med havets dyp og fargen er skjult under havflaten. Det finnes flere dykkerklubber i Makarska, hvor du kan lære grunnleggende dykkekompetanse og lære mer om hva som ligger under havflaten. Du kan også prøve undervannsfiske, som er mulig med undervannsfiske, å skaffe tillatelser fra lokalområdet. Prøv å seile også; Makarska har sin egen seilingsklubb og en lang tradisjon for seiling. Det tilbyr deg tilleggstjenester som løfte- og vaskebåter. Endelig er det også sykling. Du kan kontakte den lokale sykkelklubben hvor du kan få tips og forslag om hvor du skal ri for å møte området. Vi har glemt noe! Biokovo Mountain er et utmerket valg for de som liker klatring og fotturer. Alle de som elsker aktiv ferie, ikke bekymre deg, du vil ikke kjede deg.

FUN OG NATTLIV:

Sommeren i Makarska er livlig og morsom i løpet av dagen og natten. Det finnes ulike manifestasjoner som Fiskernes netter hver andre fredag, hvor du kan prøve fiskespesialiteter, delta i eselkonkurranser og se på fargerike fyrverkeri om kvelden. Det er også en interessant sporingsturnering. Etter en dag på stranden, begynner nattelivet på lokale kafeer med god musikk og fargerike cocktailer. Strandkafeer er et sted hvor du kan gå og danse i det åpne ved sjøen slik at du kan ta en svømmetur om natten!

Hvordan komme seg dit?


Med bil: Zagreb-Makarska 446 km motorvei,
Med fly: www.croatiaairlines.hr (Split flyplass 70 km),
Med buss: www.promet-makarska.hr,
Med tog: www.hznet.hr (Split 50 km),
Lokale og internasjonale ferge linjer: www.jadrolinija.hr.
UTFLUKTER
Hvar
EN DAGSUTVIKLING FRA MAKARSKA

Byen Makarska og Makarska-rivieraen, takket være sin posisjon i den sentrale delen av den kroatiske kysten og Dalmatia, er et ideelt sted for besøkende som, foruten bading og sommerferie, leter etter litt mer. I nærheten av store kulturelle og historiske sentre som Split og Dubrovnik eller naturlige severdigheter som Biokovo-fjellene og Krka-fossefall, gir det alle besøkende muligheten til å bo i en uforglemmelig setting i svært kort tid. Naturelskere, elskere av historiske briller eller bare nysgjerrigheter, kan gå ut av Makarska for en dagsutflukter, enten de organiserer seg eller tilbys et rikt tilbud på velorganiserte utflukter fra reisebyråer og rederier. Sommer en dag båtturer fra Makarska er organisert på de nærliggende øyene Brac og Hvar. Utflukter inkluderer besøk til byene Jelsa, Vrboska på øya Hvar og Bol på øya Brač.
Bol
Når båten tar deg til bukten Jelsa og Vrboska, har gjestene muligheten til å føle skjønnheten i den dyrebare dalmatiske arkitekturen og livet på øya et øyeblikk. De smale steinegatene, Kale, gjemmer rikets øya livs detaljer, tilsynelatende vakker og enkel, men på mange måter svært krevende og utfordrende. Seiling fører videre til øya Brac og den tidligere fiskerlandsbyen, dagens berømte feriested Bol, kjent for verdensfenomenet - Zlatni Rat-stranden. Sandstranden som forandrer sin form, avhengig av strømmen av havet og bølgene, er en av de mest berømte motivene på den kroatiske kysten. Mange verdensmagasiner inkluderer en av de vakreste strendene i verden. Bol er også kjent for tradisjonen med vinproduksjon og olivenavl, slik at noen av sine berømte toppkvalitetsviner eller olivenoljeflasker blir en suvenir som mange turister tar med fra dette området. Med svømming, god underholdning, til en svært rimelig pris på disse utfluktene, inngår et måltid, fisk eller kjøtt fra grillen med kosttilskudd og drikke.
Jelsa
Den mest populære blant turene på øyene er motorbåten Makar Jadran, med den berømte kapteinen, skjegget Mitom. Det er også motorbåter fra Voga, Calypso og andre. Små båter og svingere er tilgjengelige i havnen Makarska, veldig populær for dagsturer til små skjulte strender, bukter og kystrestauranter med et rikt gastronomisk tilbud av lokale mat og drikke. Fra havnen i Makarska ferger flere ganger om dagen til øya Brac. Til en svært rimelig pris for en time er du i et lite fiskevær Sumartin. Hvis du har kjøretøy, sykkel, bil eller bil fra Sumartin, kan du besøke perlene på øya Brac: Vidova gorica, en fjellklatring skole i Pucisca eller en berømt Brac stein. Nylig, ved å introdusere en katamaranforbindelse med Dubrovnik, gir det et kortsiktig besøk til øyene Korčula og Mljet. På seiling til Dubrovnik, er "Krilo" katamaran i Korcula, og deretter i Sobra på øya Mljet. Hvis du tror at du har nok timer til å bli kjent med den historiske arven i Korcula eller å føle forførelsen av den bevarte naturen på Mljet, er dette en god mulighet for deg.
Korčula
Byene Split og Dubrovnik er gemene i Dalmatia og de historiske monumentene under beskyttelse av UNESCO, og fra Makarska, om sommeren, tilbyr de organiserte bussturer ledsaget av turistguider. Split og dens Diocletians palass vil bli overrasket av sine 1700 års uavbrutt liv som pulserer gjennom liten steinbue. Du kan berike besøket til Split ved å gå til nærliggende Trogir, hvis gamleby er også beskyttet av UNESCO. Ikke langt fra Split er det arkeologiske området Salona, fullt av spor av monumentale bygninger av tidligere rike bosetninger i denne delen av det romerske imperiet. Ikke langt fra Split er Fort Klis. Det attraktive utseendet til dette steinfortet ble bestemt av sin strategiske posisjon. Hver stein vitner om sporene til den brennende fortiden, fra middelalderens kroatiske hersker, de osmanniske inntrengerne, til venetiansk rekonstruksjon. Dubrovnik er et uunnværlig poeng for alle gjester som har kommet til denne delen av Adriaterhavet.
Split
Bussbilletter tar deg kort over grensen mellom Bosnia og Hercegovina og Neum. Det første møtet med Dubrovnik avslører alle monumentaliteter av sine vegger. Gamlebyen er omkranset av de vakkert bevarede vallene, mens festningen Fortress Minčeta, Revelin, Bokar, Lovrjenac representerer en spesiell attraksjon. Harmonien til arkitektoniske løsninger til den gamle delen av byen gjør at du føler deg den beste spasertur gjennom Stradun. Fra Onofri-fontenen til rektorpalasset, blir du ledsaget av det enkle Dubrovnik-palasset og det diskretive riket av den en gang svært kraftige europeiske staten i Dubrovnik-republikken. Det er sant at Dubrovniks siste bølge av popularitet skyldes filmen Thrones filmserie, Throne Games, men også på filmer som Robin Hood, Star War. Noen av de mest spektakulære scenene er registrert her. Veggene er rik malt til sommerteateropptredener som Shakespeare's Hamlet eller ballettprestasjoner av verdenssamlinger.
Dubrovnik
Når du kommer tilbake fra Dubrovnik er det obligatorisk å besøke Ston. En liten badeby er et viktig strategisk punkt i sin tid, Ston Solana ble forsvart av de lengste europeiske forsvarsmuseene, som ble godt restaurert i den gamle herregården. Til slutt er det en middag på en av restaurantene i Stony. Gastronomi her opplever høydepunkter som tilbyr fersk fisk, skalldyr og spesielt østers, angivelig avrodisiaksiske egenskaper, med et glass gode joller eller helligdommer, toppkvalitets vinavlssvin på Pelješac. Makarska på grunn av nærhet til Bosnia-Hercegovina, gir gjestene muligheten til å besøke Mostar, sentrum av Hercegovina. Byen er delt av elven Neretva, som er den berømte steinete gamle broen. Symbolen til broen og kobling her vil overraske hver reisende. I noen få skritt går det fra arv fra den vestlige kulturen til Orientenes verden. Stenbelagte gater, små hus med gjenkjennelig østlig arkitektur, dummies og ulike varer, gir minneverdige minner til alle. På vei til Mostar vil mange stoppe i Medjugorje, et religiøst senter som årlig tiltrekker seg over en million pilegrimer.
Mostar
Naturen rundt Makarska er fascinerende. Det uberørte klare havet og den grønne kysten av furutrær og olivenlunder, ved foten av steinmonumentet - fjellet i Biokovo. Den tilsynelatende arrogante og nådeløse steinen av stein på grunn av sin naturlige unikehet ble proklamert en naturpark. Minibusser er tilgjengelig for gjester, og du kan ta bussen til Sv. Jure (1762 m), den høyeste toppen av Biokovo. Biokovo naturpark, i tillegg til lysthuset (Vošac, Sibenik, Ravna Vlaška), som er fantastisk, tilbyr en bekjentskap med geologiske egenskaper, samt en interessant flora og fauna. Tilbudet er ikke stort, bare i flere fjellhytter, så det er nødvendig å ordne det på forhånd. Mange turister velger å vinne Biokovo på noen av de mange turstiene. Her må vi veilede deg på profesjonelle guider, og med godt fottøy og klær må du ha store vannforsyninger. Biokovo sjalusi er legendarisk, og hvert år tar det ofre, så alle turister, nybegynnere og mer erfarne, må ha en ladet mobiltelefon.
Međugorje
Hvis du trenger å ringe 112, kan du kontakte HGSS - den kroatiske fjellrednings tjenesten. Kroatia er kjent og stolt av den bevarte naturen og mange beskyttede naturlige skjønnheter. Foruten den nevnte Biokovo Nature Park, jobber utflukter fra Makarska også for Krka National Park.
Trogir
Fosser Krka
Biokovo
FUN OG NATTLIV
Makarska beach party
Makarska anses som sentrum for natteliv i Sentral-Dalmatia og utover. Disco klubber og strandbarer, som Makarska florerer, er blant de mest populære sommermålene for unge mennesker i Kroatia. Valget av musikk er bredt, slik at alle gjester kan finne noe for seg selv. Vi markerer noen av de berømte Makar nattklubbene:

- Petar Pan
- Deep
- Makarana
- Marineta

Alle klubbene er velkommen av mange utenlandske DJ-stjerner, lokale sangere og band om sommeren. Cafe barene i utkanten er ved sjøen og inntrykk er at Makarska er et stort parti.
Deeap club Makarska

Sommersesongen begynner med mange interessante programmer: en vinfestival, utvalget av de beste Makarana paiene og ulike musikkfestivaler. Om sommeren er det mange idrettsarrangementer, fra fotball, håndball og vannpolo turneringer, til mottoens motto, løpets kors og de organiserte idrettsleirene. Alle steder på Makarska-rivieraen i turistsesongen er fylt med lokale tradisjonelle festligheter - de feirer lånets gjester og organiserer sommerarrangementer og uunngåelig klapa-sang. I Makarska er alle sommerbegivenheter inkludert som "Makarska Cultural Summer", og de mest kjente begivenhetene er Fisherman's Night, Summer Carnival og Kalelarge Night. Den Makarska kulturelle sommeren holdes på det sentrale torget (Kacic Square), hver natt utøverne utfører, musikere, rockere, danser, klapa, seriøse musikk og folklore ensembler. Den êz-festivalen har vært holdt i Makarska i en årrekke med kjente jazzband fra Europa og verden.

Konserter på sentralplassen i Makarska

I årevis har Navy Battle of the Neretva Croats og venetianerne skjedd i havnebyen Neretva, samme dag 887, ved foten av Biokovo. På den 18 september 887, ved foten av Biokovo nær Makarska, i navalbåten, kalt "Mucules 'Neretva-pirater, gjorde de nemlig et katastrofalt slag mot venetianerne ved å beseire sin hær under ledelsen av Petar Kandijan. Deretter måtte Den venetianske republikk betale en hyllest til gull slik at skipene kunne seile i fred. Til minne om dette viktige slaget i uavhengig Kroatia, er denne dagen feiret som den kroatiske marinenes dag, og det feires spesielt i byen Makarska, som var 887 i slagmarken.

 

Sommerkarnival Makarska
Fyrverkeri av Makarska
Casino Royal Makarska