Makarska Riviera informatie

Makarska riviera info

MAKARSKA WEATHER
Rent a Car and Transfer
RENT - A - CAR i TRANSFER

MAKARSKA:

De stad Makarska ligt 65 km ten zuiden van Split, de hoofdstad van de regio Midden-Dalmatië. Dankzij de centrale ligging en de grootte van de stad is Makarska de belangrijkste plaats in de bekende "Makarska Riviera". De stad ligt in een goed beschermde baai onder de berg Biokovo, nu een natuurpark. De stad bestaat uit een historisch gedeelte en een nieuw gedeelte dat modern is met hotels, particuliere huizen, restaurants, bars enz. Makarska Gasten kunnen genieten van prachtige kiezelstranden en mediterrane vegetatie met olijf- en dennenbossen. Makarska biedt ook een geweldig gastronomisch aanbod op basis van vis, wijn en olijfolie, kenmerkend voor Dalmatië, en rijke sportfaciliteiten zijn ook het vermelden waard, vooral watersporten en duiken. Voor natuurliefhebbers ligt achter Makarska het natuurpark Biokovo, de hoogste berg in het centrale deel van Dalmatië, waar excursies worden georganiseerd.

EXCURSIES:

In het Biokovo natuurpark, Split, Trogir, Solin, Dubrovnik, Mostar, Medjugorje Canyon van rivier Cetina met raftingfaciliteiten, Nationaal Park Krka, boottocht naar de eilanden Brac, Hvar en Korcula.

HISTORIE:

Makarska werd voor het eerst genoemd in 1502 in het document van de Bosnische neef Muhammad Musin. In die tijd namen Turken Makarska in en de stad was het centrum van de Turkse handel met andere landen in de Adriatische Zee. Vanwege voortdurende aanvallen hebben de Turken hun torens in de stad gebouwd om zich te verdedigen tegen de Venetianen. Makarska werd echter in 1681 aan Venetië gehecht en gedurende de volgende honderd jaar van heerschappij ontwikkelde de stad zich voortdurend. Vanwege de ontwikkeling van de handel en de algemene welvaart in de 18e eeuw, werden kerken en paleizen gebouwd samen met barokke woningen voor jonge edelen. In de 19e eeuw stond Makarska onder het bewind van Frankrijk en Oostenrijk-Hongarije, maar het Makarani-volk was meer geneigd tot het Kroatische volk. Het culturele en openbare leven zal later op deze traditie worden gebaseerd.

GASTRONOMIE:

Laten we beginnen met de woestijn, omdat Makarska beroemd is om zijn lekkernijen, vooral de twee soorten die typisch zijn voor deze stad. Hetzelfde is de "Makarana" cake van amandel- en maraskinelikeur, bekend als Dalmatische pepervloeistof. de andere is zoete Makara ravioli, een kleine deegcake met matte vulling. Ander eten en drinken dat je in het aanbod van Makaras-restaurants kunt vinden, is net zo rijk en smakelijk als in de rest van Dalmatië. We raden Dalmatische pasta aan "van rundervlees gevuld met spek en knoflook bereid in zwarte wijn. Natuurlijk hoeven we niet te benadrukken dat zwarte wijn het beste wordt geserveerd met zo'n maaltijd. Probeer zeker Dalmatische prosciutto en kaas met olijven in plaats van salade. Natuurlijk zijn er veel vis en visspecialiteiten voor alle smaken.

SPORT:

We raden duiken aan, omdat de Adriatische Zee bijzonder schoon is in deze gebieden. Leer de diepten van de zee kennen en de kleur is verborgen onder het zeeoppervlak. Er zijn verschillende duikclubs in Makarska, waar je basisduikvaardigheden kunt leren en meer kunt leren over wat er onder het zeeoppervlak ligt. Je kunt ook onderwatervissen proberen, wat mogelijk is met onderwatervissen, waarbij je vergunningen verkrijgt bij het plaatselijke centrum. Probeer ook eens te zeilen; Makarska heeft een eigen zeilclub en een lange zeiltraditie. Het biedt u aanvullende services zoals hijs- en wasboten. Eindelijk is er ook fietsen. U kunt contact opnemen met de plaatselijke fietsclub waar u tips en suggesties krijgt over waar u kunt fietsen om het gebied te leren kennen. We zijn iets vergeten! De berg Biokovo is een uitstekende keuze voor diegenen die van klimmen en wandelen houden. Iedereen die van actieve vakantie houdt, maakt u zich geen zorgen, u zult zich niet vervelen.

PLEZIER & NACHTLEVEN:

De zomer in Makarska is levendig en leuk gedurende de dag en nacht. Er zijn verschillende manifestaties zoals Vissersavonden om de vrijdag, waar je visspecialiteiten kunt proberen, kunt deelnemen aan ezelraces en 's avonds kleurrijk vuurwerk kunt kijken. Er is ook een interessant circuittoernooi. Na een dag op het strand te hebben doorgebracht, begint het nachtleven in lokale cafés met goede muziek en kleurrijke cocktails. Strandcafés zijn een plek waar je in de open lucht aan zee kunt dansen, zodat je 's nachts kunt zwemmen!

Hoe daar te komen ?


Met de auto: Zagreb-Makarska 446 km snelweg,
Met het vliegtuig: www.croatiaairlines.hr (luchthaven van Split 70 km),
Met de bus: www.promet-makarska.hr,
Met de trein: www.hznet.hr (Split 50 km),
Lokale en internationale veerdiensten: www.jadrolinija.hr
EXCURSIES
Hvar
EENDAGSE EXCURSIES VAN MAKARSKA

De stad Makarska en de Makarska Riviera zijn dankzij de ligging in het centrale deel van de Kroatische kust en Dalmatië een ideale plek voor bezoekers die naast zwemmen en in de zomer leuk, zijn op zoek naar een beetje meer. Dicht bij grote culturele en historische centra zoals Split en Dubrovnik of natuurlijke bezienswaardigheden zoals het Biokovo-gebergte en de watervallen van Krka, biedt het elke bezoeker voor een zeer korte tijd toegang tot een onvergetelijke omgeving. Natuurliefhebbers, liefhebbers van historische spektakels of gewoon nieuwsgierig, kunnen dagtochten maken, ongeacht of ze zelf organiseren of gebruikmaken van een rijk aanbod aan goed georganiseerde excursies aangeboden door reisbureaus en verladers. Dagelijkse zomerreizen vanuit Makarska worden georganiseerd op de nabijgelegen eilanden Brač en Hvar. Excursies omvatten bezoeken aan de steden Jelsa, Vrboska op het eiland Hvar en Bol op het eiland Brač.
Bol
Wanneer het schip aanmeert in de baai van Jelsa, kunnen gasten de schoonheid van de oer-Dalmatische architectuur en het leven op het eiland even ervaren. De smalle stenen straatjes "boerenkool" verbergen de rijkdom aan details van het eilandleven, schijnbaar mooi en eenvoudig, maar in veel opzichten zeer veeleisend en uitdagend. Zeilen leidt verder naar het eiland Brač en de beroemde toeristische badplaats Bol, bekend om zijn wereldfenomeen - Zlatni Rat. Het zandstrand dat van vorm verandert afhankelijk van de stroming van de zee en de golven is een van de beroemdste motieven van de Kroatische kust. Veel wereldtijdschriften beschouwen het als een van de mooiste stranden ter wereld. Bol, voormalig vissersdorp, is ook beroemd om de traditie van wijnbouw en olijventeelt, dus sommige van zijn beroemde wijnen van topkwaliteit of olijfolieflessen worden een souvenir dat veel toeristen uit dit gebied meenemen. Naast zwemmen en goede tijd, zijn deze reizen voor een zeer betaalbare prijs inclusief maaltijden, vis of vlees op de grill met bijgerechten en drankjes.
Jelsa
De meest populaire onder de eilanden is de motorboot Makarski Jadran, met de beroemde kapitein "Barba Mito". Er zijn ook motorboten Voga, Calypso en anderen. Kleine boten en zweefvliegtuigen zijn beschikbaar in de haven van Makarska, erg populair voor dagtochten naar kleine verborgen stranden, baaien en kustrestaurants met een rijk gastronomisch aanbod van lokale maaltijden en drankjes. De veerboot naar het eiland Brač vaart meerdere keren per dag vanuit de haven van Makarska. Voor een zeer betaalbare prijs bent u in het vissersdorp Sumartin. Als u een fiets, motor of auto heeft, kunt u vanuit Sumartin de parels van het eiland Brač bezoeken: piek Vidova gora, steenhouwersschool in Pučišća of beroemde steengroeven in Brač. Onlangs, door een catamaranverbinding met Dubrovnik te introduceren, is het mogelijk om korte bezoeken te brengen aan de eilanden Korčula en Mljet. Bij het zeilen naar Dubrovnik, vaart de "Krilo" catamaran de haven van Korčula binnen en vervolgens in Sobra op het eiland Mljet. Als u denkt dat een paar uur genoeg is om kennis te maken met het historische erfgoed van Korčula of om de verleidelijkheid van het behouden natuurlijke op Mljet te voelen, is dit een goede gelegenheid voor u.
Korčula
De steden Split en Dubrovnik zijn de juwelen van Dalmatië en de historische ensembles onder de bescherming van UNESCO. In Makarska worden in de zomer georganiseerde bustochten georganiseerd onder begeleiding van toeristische gidsen. Split en het paleis van Diocletianus zullen indruk op u maken met zijn 1700 jaar ononderbroken leven dat door de smalle boerenkoolstraten pulseert. U kunt het bezoek aan Split verrijken door naar het nabijgelegen Trogir te gaan, waarvan de oude stad ook wordt beschermd door UNESCO. Niet ver van Split bevindt zich de archeologische vindplaats Salona, vol sporen van monumentale gebouwen van voormalige rijke nederzettingen in dit deel van het Romeinse rijk. Bij Split is een fort Klis. Het aantrekkelijke uiterlijk van dit stenen fort werd bepaald door de strategische positie. Elke steen getuigt van de sporen van het vurige verleden, van de middeleeuwse Kroatische heersers, de Ottomaanse indringers tot de Venetiaanse wederopbouw. Dubrovnik is een must voor elke gast die in dit deel van de Adriatische Zee is aangekomen.
Split
Busreizen brengen u kort door de Bosnische grens en van Neum. De eerste ontmoeting met Dubrovnik onthult alle monumentaliteit van zijn muren. De oude stad is omgeven door perfect bewaard gebleven muren, maar speciale attractie vertegenwoordigen forten, Minceta, Revelin, Bokar, Lovrjenac. De harmonie van architecturale oplossingen in de oude stad, u zult zich het beste voelen door een wandeling door de hoofdstraat, Stradun. Van Onofri's fontein tot het paleis van de rector: u vindt de eenvoud van de paleizen van Dubrovnik en de onopvallende rijkdom, ooit een zeer krachtige Europese staat, de Republiek Dubrovnik. Het is waar dat de laatste populariteit van Dubrovnik te danken is aan de Game of Thrones-filmserie, maar ook aan films zoals Robin Hood, Star Wars. Enkele van de meest spectaculaire scènes zijn hier opgenomen. De muren zijn door God geschonken decoraties voor zomertheater zoals Shakespeare's Hamlet of balletvoorstellingen van wereldberoemde ensembles.
Dubrovnik
Bij terugkeer uit Dubrovnik is het verplicht om Ston te bezoeken. Een kleine badplaats is een belangrijk strategisch punt van zijn tijd. De beroemde zoutfabriek, Ston Solana, werd verdedigd door de langste Europese verdedigingsmuren, uitzonderlijk goed gerestaureerd in het oude landhuis. Uiteindelijk is een diner verplicht in een van de restaurants in Ston. Gastronomie ervaart hoogtepunten hier met het aanbod van verse vis, schaaldieren en vooral oesters, naar verluidt afrodisiacum eigenschappen, met een goed glas wijnstokken; Dingač of Pošip, wijnen van topkwaliteit uit de wijngaard op het schiereiland Pelješac. Makarska biedt zijn gasten gelegenheid om Mostar, het centrum van Herzegovina, te bezoeken vanwege de nabijheid van Bosnië en Herzegovina. De stad werd verdeeld door de rivier Neretva. Overkant van de rivier is uitgerekt beroemde stenen oude brug. De symboliek van de brug en het koppelen zal elke reiziger hier verbazen. In enkele stappen verplaatst het zich van de erfenis van de westerse cultuur naar de wereld van het oosten. Geplaveide straten, kleine huizen herkenbare oosterse architectuur, patisserieën, winkels met verschillende goederen, waardoor iedereen indrukwekkende herinneringen achterlaat.
Mostar
Op weg naar Mostar zullen velen stoppen in Međugorje, een religieus centrum dat jaarlijks meer dan een miljoen pelgrims aantrekt. De natuur rondom Makarska is fascinerend. De ongerepte heldere zee en de groene oevers van pijnbomen en olijfbomen, aan de voet van het stenen monument - de berg van Biokovo. Schijnbaar ruwe en meedogenloze grijze steen vanwege zijn natuurlijke uniekheid werd uitgeroepen tot natuurpark. Bij beschikking van de gasten zijn mini-busreizen die u naar Sv. Jure (1762 m), de hoogste piek van Biokovo. Natuurpark Biokovo (behalve de adembenemende uitzichtpunten: Vošac, Šibenik, Ravna Vlaška) biedt een inleiding tot de geologische kenmerken, evenals interessante flora en fauna. Verfrissing aanbod is niet groot, alleen in verschillende berghut, dus het is noodzakelijk om van tevoren te regelen. Veel toeristen kiezen ervoor om Biokovo te veroveren op enkele van de vele wandelpaden. We raden u aan professionele gidsen te nemen. Hoogwaardige schoenen en kleding zijn nodig, evenals een grote voorraad water.
Međugorje
De humeurigheid van Biokovo is legendarisch en neemt elk jaar slachtoffers. Elke wandelaar, beginner en meer ervaren moet een opgeladen mobiele telefoon hebben. Indien nodig kunt u contact opnemen met HGSS - Kroatische bergreddingsdienst door telefoonnummer 112 te bellen. Kroatië is bekend en trots op de bewaarde natuur en de vele beschermde natuurlijke schoonheden. Met excursies naar het natuurpark Biokovo moeten excursies vanuit Makarska ook naar het nationale park Krka gaan. De rivier de Krka en het hydro-geologische karstfenomeen zullen u ademloos achterlaten en de ongerepte natuur biedt onvergetelijke momenten van plezier. De excursie omvat meestal een bezoek aan de stad Šibenik. Het is de stad die, door zijn schoonheid nabij Split en Dubrovnik, en gerenoveerde forten en talloze musea je zal begeleiden naar het brandende en glorieuze verleden van Šibenik. Een excursie naar het nationale park Krka kan een bezoek aan Zadar omvatten. Ooit de hoofdstad van Dalmatië, is het een stad met een rijk verleden en een levendig heden.
Šibenik
Wandelend langs het Zadar-kasteel of over Kalelarge, kom je bij de nieuwigheden, "Groeten aan de zon", een lichtmonument voor ons deel van het heelal, en voor het "Zeeorgel", het oorspronkelijke idee dat de onrust van de zee verandert in serene melodie. Kerk van Sv. James in Šibenik, evenals de Venetiaanse muren van Zadar als geheel onder de bescherming van UNESCO. Wereldberoemde waterrijkdom van Kroatië, biedt verschillende parels in de buurt van de Makarska Riviera. We hebben het Krka National Park en de Krka-watervallen al genoemd, maar het is de moeite waard om de karst-fenomenen van Red Lake en Blue Lake te bezoeken. Die meren in de buurt van Imotski zullen je niet onverschillig laten. Gemarkeerde paden en uitzichtpunten langs het Blauwe Meer geven u een complete ervaring van dit natuurlijke spektakel. De lokale bevolking in het zomerverblijf gebruikt het meer als badplaats. Vanwege een complexe set van ondergrondse bronnen droogt het meer soms op en organiseert het onderaan de lokale bevolking een uniek voetbalspel. Niet ver van Blue Lake ligt Red Lake dat je adembenemend zal zijn.
Zadar
De verticale kliffen die het meer omringen zijn meer dan 250 meter hoog. De diepte van het meer is nog steeds twijfelachtig, maar recente metingen hebben aangetoond dat de diepte meer dan 280 meter is. Een bezoek aan het Imotski-gebied zou niet compleet zijn, tenzij u een bezoek brengt aan een van de beroemde Imotski-wijngaarden. Proeven van een brede selectie kwaliteitswijnen, snack van zelfgemaakte kaas en prosciutto, en een korte inleiding tot de traditionele manier van wijnmaken nieuwigheid in het aanbod van deze bekende wijnstreek. We moeten het excursie-aanbod aanvullen met excursies naar de rivieren die grenzen aan het Makarska Riviera-gebied. Ten westen van Makarska ligt de rivier Cetina. Dagtochten omvatten raften met rubberbootboten door de stroomversnellingen. In een paar uur ervaart u de schoonheid van de volledig ongerepte natuur van de lagere waterstroom van de rivier de Cetina. Het einde van deze rafting-tour is in Radman's Mills, een restaurant dat een breed scala aan lokale specialiteiten biedt, van "peka", "soparnik", lam aan het spit en visspecialiteiten. Niet ver van deze post, in de delta van Cetina, ligt de stad Omiš.
Modro jezero
De geplaveide straten en forten, Mirabela en Fortica, vormen een buitengewoon landschap voor verhalen over de beroemde piraten van Cetina. Ten zuiden van Makarska ligt de rivier de Neretva. Snelle en rusteloze rivier in zijn loop in Bosnië en Herzegovina, komt Kroatië binnen als een brede en rustige rivier. De brede vruchtbare delta is beroemd om zijn landbouw en wordt vaak Kroatië van Kroatië genoemd. Een bezoek aan het museum voor archeologische monumenten in Vid, waarvan de artefacten getuigen van de rijkdom van het leven tijdens het Romeinse rijk, zou niet compleet zijn zonder gastronomische specialiteiten van deze regio te proeven, de beroemde "brujet", kikkers en palingstoofpot. De delta van Neretva is een ornithologisch reservaat, maar ook een ideale plek voor liefhebbers van windsurfen en kiteboarden. Makarska Riviera is een ideale plek voor iedereen die denkt dat zon en zee niet genoeg zijn voor een goede vakantie. Met uw eigen auto of met georganiseerde excursies, kunt u voor een zeer korte tijd de zomersfeer veranderen met onvergetelijke natuurlijke spektakels of historische complexen van fascinerende schoonheid. Wanneer we vandaag veel informatie binnen handbereik hebben, bezoek dan enkele van de natuurlijke fenomenen of een Dalmatische oude stad zal je laten zien dat niets ons kan verrijken als onze eigen ervaring. Veel succes met je zoektocht!
Omiš
Biokovo
Trogir
Vid-Narona
Skradin
Slapovi Krke
Rafting
PLEZIER & NACHTLEVEN
Makarska beach party
Makarska wordt beschouwd als het centrum van het nachtleven van Midden-Dalmatië en daarbuiten. Discoclubs en strandbars, waaraan Makarska rijk is, behoren tot de meest populaire zomerbestemmingen voor jongeren in Kroatië. De keuze aan muziek is breed, zodat alle gasten iets voor zichzelf kunnen vinden. We belichten enkele van de beroemde nachtclubs van Makar:

- Petar Pan
- Deep
- Makarana
- Marineta

Alle clubs worden verwelkomd door vele buitenlandse DJ-sterren, lokale zangers en bands in de zomer. De caffeebars aan de rand liggen aan de waterkant en de indruk is dat Makarska een groot feest is.
Deeap club Makarska
Het zomerseizoen begint met tal van interessante programma's: een wijnfestival, de selectie van de beste Makarana-taarten en verschillende muziekfestivals. In de zomer zijn er veel sportevenementen, van voetbal, handbal en waterpolo tot het motto van de ontmoeting, de kruising van de race en de georganiseerde sportkampen. Alle plaatsen van de Makarska Riviera tijdens het toeristenseizoen worden gevuld met lokale traditionele festiviteiten - ze vieren de beschermheren van de plaats en organiseren zomerevenementen en onvermijdelijke klapa-zang. In Makarska zijn alle zomerevenementen opgenomen als "Makarska Culturele Zomer", en de meest bekende evenementen zijn Fisherman's Night, Summer Carnival en Kalelarge Night. De Makarska culturele zomer wordt gehouden op het centrale stadsplein, elke avond treden artiesten op, muzikanten, rockers, dansen, klapa, serieuze muziek en folklore-ensembles. Het Đez-festival wordt een aantal jaren in Makarska gehouden met beroemde jazzbands uit Europa en de wereld.
Concerts at the central square in Makarska
Al jaren vindt de zeeslag om de Kroaten van Neretva en de Venetianen plaats in de havenstad Neretva, op dezelfde dag 887, aan de voet van Biokovo. Namelijk, op 18 september 887, aan de voet van Biokovo nabij Makarska, in de zeeslag genaamd 'Mucules' Neretva-piraten, sloegen ze een catastrofale slag toe aan de Venetianen door hun leger onder leiding van Petar Kandijan te verslaan. Daarna moest de Venetiaanse Republiek een ode brengen aan goud zodat haar schepen in vrede konden varen. Ter nagedachtenis aan deze belangrijke strijd in onafhankelijk Kroatië, wordt deze dag gevierd als de dag van de Kroatische marine, en het wordt met name gevierd in de stad Makarska, die 887e was op het slagveld.
Summer Carnival Makarska
Fireworks of Makarska
Casino Royal Makarska