Makarska rivieran information

Makarska rivieran info

MAKARSKA WEATHER
Rent a Car och Transfer
RENT - A - CAR i TRANSFER

MAKARSKA:

Staden Makarska ligger 65 km söder om Split, huvudstaden i den centrala dalmatiska regionen. Tack vare den centrala positionen och storleken på staden är Makarska den viktigaste platsen i den välkända "Makarska riviera". Staden ligger i en väl skyddad vik under berget Biokovo, nu en naturpark. Staden består av en historisk del och en ny del som är modern med hotell, privata hus, restauranger, barer etc. Makarska Gästerna kan njuta av vackra stenstränder och medelhavet vegetation med oliv- och tallskogar. Makarska erbjuder också ett utmärkt gastronomiskt erbjudande baserat på fisk, vin och olivolja, som är karakteristisk för Dalmatien, och rika sportanläggningar är också värda att nämna, särskilt vattensporter och dykning. För naturälskare ligger bakom Makarska Biokovo Nature Park, det högsta berget i centrala Dalmatien, där resor organiseras.

UTFLYKTER:

I Biokovo Nature Park, Split, Trogir, Solin, Dubrovnik, Mostar, Medjugorje Canyon av floden Cetina med forsränning, National Park Krka, båttur till öarna Brac, Hvar och Korcula.

HISTORIA:

Makarska nämndes först 1502 i dokumentet från den bosniska kusinen Muhammad Musin. På den tiden tog turkarna upp Makarska och staden var centrum för turkisk handel med andra länder i Adriatiska havet. På grund av konstanta attacker har turkarna byggt sina torn i staden för att försvara sig från venetianerna. Makarska bifogades dock till Venedig 1681, och under de kommande hundra årens reglering utvecklades staden ständigt. På grund av utvecklingen av handel och generellt välstånd i 1700-talet byggdes kyrkor och palats tillsammans med barockhem för unga adelsmän. Under 1800-talet var Makarska under Frankrikes och Österrikes-Ungerns regering, men Makarani-folket var mer benägna till det kroatiska folket. Kulturella och offentliga livet kommer senare att baseras på denna tradition.

GASTRONOMI:

Låt oss börja med öknen, för Makarska är känd för sina delikatesser, speciellt de två typerna som är typiska för denna stad. Samma sak är "Makarana" -kakan med mandel och marmordlikör som kallas dalmatisk pepparlikör. den andra är söt Makara ravioli, en liten degkaka med matt fyllning. Annan mat och dryck som du kan hitta i erbjudandet om Makaras restauranger är lika rik och gott som i resten av Dalmatien. Vi rekommenderar Dalmatian pasta "från kött av nötkött fyllt med bacon och vitlök tillagad i svartvin. Naturligtvis behöver vi inte betona att svartvin bäst serveras med en sådan måltid. Var noga med att prova Dalmatian prosciutto och ost med oliver istället för sallad. Naturligtvis finns det många fisk- och fiskspecialiteter för alla smaker.

SPORT:

Vi rekommenderar dykning, eftersom Adriatiska havet är särskilt rent i dessa områden. Lär känna djupet av havet och färgen är dold under havsytan. Det finns flera dykningsklubbar i Makarska där du kan lära dig grundläggande dykkompetenser och lära dig mer om vad som ligger under havsytan. Du kan också prova undervattensfiske, vilket är möjligt med undervattensfiske, att få tillstånd från det lokala centrumet. Försök segla också; Makarska har sin egen seglingsklubb och en lång tradition för segling. Det erbjuder dig ytterligare tjänster som lyft- och tvättbåtar. Slutligen finns det också cykling. Du kan kontakta den lokala cykelklubben där du kan få tips och förslag på var du ska åka för att träffa området. Vi har glömt något! Biokovo Mountain är ett utmärkt val för dem som gillar klättring och vandring. Alla som älskar aktiv semester, oroa dig inte, du kommer inte att bli uttråkad.

FUN OCH NATTLIV:

Sommaren i Makarska är livlig och rolig under dag och natt. Det finns olika manifestationer som Fiskarnas nätter varannan fredag, där du kan prova fisk specialiteter, delta i åsna racing och titta på färgglada fyrverkerier på kvällen. Det finns också en intressant spårturnering. Efter en dag på stranden börjar nattlivet på lokala kaféer med god musik och färgglada cocktails. Strandkaféer är en plats där du kan gå och dansa i det öppna vid havet så att du kan bada på natten!

How to get there ?


Med bil: Zagreb-Makarska 446 km motorväg,
Med flyg: www.croatiaairlines.com (Split flygplats 70 km),
Med buss: www.promet-makarska.hr,
Med tåg: www.hznet.hr (Split 50 km),
Lokala och internationella färjereder: www.jadrolinija.hr
UTFLYKTER
Hvar
ENDAGSUTVECKLINGAR FRÅN MAKARSKA

Staden Makarska och Makarska Rivieran tack vare sin position i den centrala delen av kroatiska kusten och Dalmatien är en idealisk plats för besökare som, förutom bad och sommar kul, letar efter lite mer. Nära till stora kulturella och historiska centra som Split och Dubrovnik eller naturliga sevärdheter som Biokovo Mountains och Krka Waterfalls, ger den alla besökare tillgång till en oförglömlig miljö under en mycket kort tid. Naturälskare, älskare av historiska glasögon eller helt enkelt nyfiken kan göra dagsutflykter, oavsett om de organiserar sig själva eller använder ett rikt utbud av välorganiserade utflykter som erbjuds av resebyråer och fraktare. Sommar dagliga resor från Makarska är organiserade på de närliggande öarna Brač och Hvar. Utflykter inkluderar besök till städerna Jelsa, Vrboska på ön Hvar och Bol på ön Brač.
Bol
När skeppet hamnar i Jelsa-bukten har gästerna möjlighet att känna ett ögonblick av skönheten i den primära dalmatiska arkitekturen, liksom livet på ön. De smala stengatorna "Kale" döljer rikedom av önlivets detaljer, till synes vacker och enkel, men på många sätt väldigt krävande och utmanande. Segling leder vidare till ön Brač och den berömda turistorten Bol, känd för sitt världsfenomen - Zlatni Rat. Sandstranden som ändrar sin form beroende på havets flöde och vågorna är en av de mest kända motiven på den kroatiska kusten. Många världstidningar anser att det är en av de vackraste stränderna i världen. Bol, tidigare fiskeby, är också känd för traditionen vinodling och olivodling, så några av dess kända toppkvalitetsviner eller olivoljaflaskor blir en souvenir som många turister tar med från detta område. Förutom att simma och bra tid, inkluderar dessa resor till mycket överkomligt pris mat, fisk eller kött på grillen med sidrätter och drycker. Den mest populära bland öarna är motorbåten Makarski Jadran, med den kända kaptenen "Barba Mito".
Jelsa
Det finns också motorbåtar Voga, Calypso och andra. Små båtar och glidflygplan finns i Makarska hamn, mycket populär för dagsutflykter till små dolda stränder, vikar och kustrestauranger med ett rikt gastronomiskt utbud av lokala måltider och drycker. Färjan till ön Brač seglar flera gånger om dagen från Makarska hamnen. Till ett mycket överkomligt pris på en timme är du i fiskebyn kallad Sumartin. Om du har cykel, motorcykel eller bil, från Sumartin kan du besöka pärlorna på ön Brač: topp Vidova gora, stenskola i Pučišća eller kända stenbrott i Brač. Nyligen, genom att införa en katamaranförbindelse med Dubrovnik, är det möjligt att korta besök på öarna Korčula och Mljet. Vid segling till Dubrovnik, går "Krilo" katamaran i Korcula hamn, och sedan i Sobra på ön Mljet. Om du tycker att några timmar är tillräckligt för att bekanta sig med Korcula historiska arv eller att känna förförseln hos den bevarade naturen på Mljet, är detta ett bra tillfälle för dig. Städerna Split och Dubrovnik är juvelerna Dalmatien och de historiska ensemblen under skydd av UNESCO.
Korčula
I Makarska, under sommaren, finns det organiserade bussutflykter tillsammans med turistguider. Split och dess Diocletians palats kommer att imponera på dig med sina 1700 års oavbruten liv som pulserar genom de smala stengatorna "Kale". Du kan berika besöket i Split genom att gå till närliggande Trogir, vars gamla stad är också skyddad av UNESCO. Inte långt från Split är den arkeologiska platsen i Salona, full av spår av monumentala byggnader i tidigare rik bosättningar i denna del av det romerska riket. Nära Split är en fästning Klis. Det här attraktiva attraktiva utseendet bestämdes av dess strategiska position. Varje sten vittnar om spåren av det eldiga förflutna, från medeltida kroatiska härskare, de ottomanska invaderarna, till venetiansk återuppbyggnad. Dubrovnik är ett måste för alla gäster som anlände till denna del av Adriatiska havet. Bussresor tar dig kort genom den bosniska gränsen och Neum. Det första mötet med Dubrovnik avslöjar alla monumentality av dess väggar.
Split
Gamla stan är omgiven av perfekt bevarade väggar, men speciell attraktion representerar fort, Minceta, Revelin, Bokar, Lovrjenac. Harmonin för arkitektoniska lösningar i gamla stan kommer du att känna dig bäst genom att promenera genom huvudgatan, Stradun. Från Onofris fontän till rektorspalatset hittar du enkelheten i Dubrovniks palats och diskret rikedom, en gång mycket kraftfull europeisk stat, Dubrovnik-republiken. Det är sant att Dubrovniks senaste våg av popularitet är skyldig till filmserien Game of Thrones, men också till filmer som Robin Hood, Star Wars. Några av de mest spektakulära scenerna spelas in här. Väggarna är gudgivna landskap för sommarteater som Shakespeare's Hamlet eller ballettprestationer av världsberömda ensembler. När du återvänder från Dubrovnik är det obligatoriskt att besöka Ston. En liten badort är en viktig strategisk punkt i sin tid.
Dubrovnik
De berömda saltverk, Ston Solana, försvarades av de längsta europeiska defensivväggarna, exceptionellt väl restaurerade i den gamla herrgården. Så småningom krävs en middag på en av restaurangerna i Ston. Gastronomi upplever höjdpunkter här med erbjudandet om färsk fisk, skaldjur och särskilt ostron, påstås afrodisiakologiska egenskaper, med ett glas god vinstockning; Dingač eller Pošip, toppkvalitetsviner från vingården på halvön Pelješac. Makarska erbjuder sina gäster möjlighet att besöka Mostar, Hercegovinas centrum, på grund av dess närhet till Bosnien och Hercegovina. Staden delades av floden Neretva. Tvärs över floden sträcker sig kända sten Old Bridge. Brokens symbolik och länkning kommer att överraska alla resenärer här. I några steg går det från arv från västerländsk kultur till Orientsvärlden. Kullerstensgator, småhus som känns igen östlig arkitektur, konditorivaror, butiker med olika varor, vilket ger alla imponerande minnen.
Mostar
På vägen till Mostar kommer många att stanna i Međugorje, en religiös centrum som årligen lockar över en miljon pilgrimer. Naturen kring Makarska är fascinerande. Det orörda klara havet och de gröna stränderna på tallar och olivlundar, vid foten av stenmonumentet - Biokovoberget. Verkligen var rå och obeveklig grå sten på grund av sin naturliga unikhet förklarad som Naturpark. Till gästernas förfogande finns minibussar som tar dig till Sv. Jure (1762 m), den högsta toppen av Biokovo. Naturpark Biokovo (med undantag för sina fantastiska utsiktspunkter: Vošac, Sibenik, Ravna Vlaška) erbjuder introduktion till de geologiska egenskaperna, liksom intressant flora och fauna. Förfriskningar erbjudandet är inte stort, endast i flera bergstugor, så det är nödvändigt att ordna i förväg. Många turister väljer att erövra Biokovo på några av de många vandringslederna. Vi rekommenderar att du tar professionella guider. Högkvalitativa skor och kläder är nödvändiga samt stora lager av vatten.
Međugorje
Biokovos humörighet är legendarisk och tar årligen offer. Varje vandrare, nybörjare och mer erfarna måste ha en laddad mobiltelefon. Vid behov kan du kontakta HGSS - kroatiska bergsräddningstjänsten genom att ringa telefonnummer 112. Kroatien är känt och stolt över bevarad natur och många skyddade naturskönheter. Med utflykter till naturparken Biokovo finns även utflykter från Makarska till nationalparken Krka. Krka-floden och dess hydrogeologiska karstfenomen kommer att lämna dig andfådd och den orörda naturen ger oförglömliga stunder av nöje. Utflykten involverar vanligtvis att besöka staden Sibenik. Det är staden som, med sin skönhet nära Split och Dubrovnik, och renoverade fort och många museer leder dig till Šibeniks brinnande och härliga förflutna. Utflykt till nationalparken Krka kan omfatta ett besök i Zadar. En gång i Dalmatiens huvudstad är det en stad med rika förflutna och livfulla nutid.
Šibenik
Vandra längs Zadars slott eller över Kalelarge kommer du till novellerna "Hälsningar till solen", ett ljust monument till vår del av universum och till "Sea Organ", den ursprungliga tanken att havets oro vänder in i lugn melodi. Sv. Kyrka James i Šibenik, liksom de venetianska murarna i Zadar som helhet under skydd av UNESCO. Den världsberömda vattenrika riket i Kroatien, erbjuder flera pärlor nära Makarska rivieran. Vi har redan nämnt Krka National Park och Krka vattenfall, men det är värt att besöka karstfenomenen Red Lake och Blue Lake. Dessa sjöar nära Imotski kommer inte att lämna dig likgiltiga. Markerade stigar och synpunkter längs Blue Lake ger dig en komplett upplevelse av detta naturliga spektakel. Lokala människor i sommarorten använder sjön som en badort. På grund av en komplex uppsättning av underjordiska källor, torkar sjön ibland, och sedan längst ner på lokalbefolkningen organiserar ett unikt fotbollsmatch. Inte långt från Blue Lake är Red Lake som säkert kommer att ta andan iväg..
Zadar
De vertikala klipporna som omger sjön är över 250 meter höga. Djupet av sjön är fortfarande tveksamt, men senaste mätningarna har visat att djupet över 280 meter. Att besöka Imotski-området skulle inte vara fullständigt om du inte inkluderar ett besök i en av de kända Imotski-vingårdarna. Smaka på ett brett urval kvalitetsvin, mellanmål av hemlagad ost och prosciutto samt en kort introduktion till det traditionella sättet att göra vinproduktion i erbjudandet om denna kända vinodlingsregion. Vi måste slutföra utflykt erbjudandet med utflykter till floderna gränsar till Makarska Riviera området. Väster om Makarska är floden Cetina. Dagsturer inkluderar forsränning med jaktbåtar nerför forsarna. Om några timmar kommer du att uppleva skönheten av helt orörda naturen av det nedre vattnet flödet av floden Cetina. Slutet på denna forsränning är på Radman's Mills, restaurang som erbjuder ett brett utbud av lokala specialiteter, från "peka", "soparnik", lamm på spytt och fiskspecialiteter. Inte långt från detta inlägg, vid Cetinas delta ligger staden Omiš.
Modro jezero
De vertikala klipporna som omger sjön är över 250 meter höga. Djupet av sjön är fortfarande tveksamt, men senaste mätningarna har visat att djupet över 280 meter. Att besöka Imotski-området skulle inte vara fullständigt om du inte inkluderar en besök i en av de kända Imotski-vingårdarna. Smaka på ett brett urval kvalitetsvin, mellanmål av hemlagad ost och prosciutto samt en kort introduktion till det traditionella sättet att göra vinproduktion i erbjudandet om denna kända vinodlingsregion. Vi måste slutföra utflykt erbjudande med utflykter till floderna gränser till Makarska Riviera området. Väster om Makarska är floden Cetina. Dagsturer inkluderar forsränning med jaktbåtar nerför forsarna. Om några timmar kommer du att uppleva skönheten av helt orörda naturen av den nedre vattnet flödet av floden Cetina. Slutet på denna forsränning är på Radmans Mills, restaurang som erbjuder ett brett utbud av lokala specialiteter, från "peka", "soparnik", lamm på spytt och fisk specialiteter. Inte långt från detta inlägg, vid Cetinas delta ligger staden Omiš.
Omiš
Biokovo
Trogir
Vid-Narona
Skradin
Vattenfall Krke
Rafting
FUN OCH NATTLIV
Makarska beach party
Makarska anses vara centrum för nattlivet i centrala Dalmatien och bortom. Diskoteksklubbar och strandbarer, som Makarska vimlar om, är bland de populäraste sommardestinationerna för ungdomar i Kroatien. Valet av musik är bred så att alla gäster kan hitta något för sig själva. Vi lyfter fram några av de kända Makar nattklubbarna:

- Petar Pan
- Deep
- Makarana
- Marineta

Alla klubbarna välkomnas av många utländska DJ-stjärnor, lokala sångare och band under sommaren. Cafébarerna i utkanten ligger vid vattnet och intrycket är att Makarska är en stor fest.
Deeap club Makarska

Sommarsäsongen börjar med många intressanta program: en vinfestival, urvalet av de bästa Makarana pajerna och olika musikfestivaler. Under sommaren finns det många idrottsevenemang, från fotboll, handboll och vattenpolo turneringar till mottoens motto, korsets kors och de organiserade idrottslägerna. Alla platser på Makarska Rivieran under turistsäsongen är fyllda med lokala traditionella festligheter - de firar platsmästare och organiserar sommarevenemang och oundviklig klapa sång. I Makarska ingår alla sommarevenemang som "Makarska Cultural Summer", och de mest kända händelserna är Fisherman's Night, Summer Carnival och Kalelarge Night. Makarska kultursommar hålls på centrala torget (Kacic Square), varje nattartister utför, musiker, rockers, danser, klapa, seriösa musik och folklore ensembler. Êz-festivalen har hållits i Makarska i ett antal år med kända jazzband från Europa och världen.

Konserter på centrala torget i Makarska

I åratal har navigeringen av Neretva Croats och Venetianerna hänt i hamnstaden Neretva, samma dag 887, vid foten av Biokovo. Namnlösa: Den 18 september 887, vid foten av Biokovo nära Makarska, i navalstriden kallade Mucules 'Neretva-pirater, gjorde de ett katastrofalt slag mot venetianerna genom att besegra sin armé med Petar Kandijan. Därefter måste den venetianska republiken betala hyllning till guld så att dess skepp skulle segla i fred. Till minne av denna viktiga strid i självständig Kroatien är den här dagen firade som den kroatiska marinens dag, och det firas speciellt i staden Makarska, som var 887: e i slagfältet.

 

Sommar karneval Makarska
Fyrverkerier av Makarska
Casino Royal Makarska