Makarskan rivieran tiedot

Makarskan rivieran tiedot

MAKARSKA WEATHER
Rent a Car and Transfer
RENT - A - CAR i TRANSFER

MAKARSKA:

Makarskan kaupunki sijaitsee 65 km etelään Splitistä, Keski-Dalmatian alueen pääkaupungista. Keskeisen aseman ja kaupungin koon ansiosta Makarska on tärkein paikka tunnetussa "Makarska-rivierassa". Kaupunki sijaitsee hyvin suojatulla lahdella Biokovon vuoren alla, nyt luonnonpuistossa. Kaupunki koostuu historiallisesta osasta ja uudesta modernista osasta, jossa on hotelleja, omakotitaloja, ravintoloita, baareja jne. Makarska Vieraat voivat nauttia kauniista pikkukivirannoista ja Välimeren kasvillisuudesta oliivi- ja mäntymetsissä. Makarska tarjoaa myös loistavan kala-, viini- ja oliiviöljyyn perustuvan gastronomisen tarjouksen, joka on ominaista Dalmatialle, ja myös rikkaat urheilumahdollisuudet ovat mainitsemisen arvoisia, etenkin vesiurheilu ja sukellus. Luonnon ystäville Makarskan takana on Biokovon luonnonpuisto, joka on Dalmatian keskustan korkein vuori, jonne retkiä järjestetään.

RETKET:

Biokovon luonnonpuistossa, Split, Trogir, Solin, Dubrovnik, Mostar, Cetina-joen Medjugorjen kanjoni koskenlaskuvälineineen, Krka-kansallispuisto, veneretki Brac-, Hvar- ja Korcula-saarille.

HISTORIA:

Makarska mainittiin ensimmäisen kerran vuonna 1502 bosnialaisen serkun Muhammad Musinin asiakirjassa. Tuolloin turkkilaiset ottivat Makarskan ja kaupunki oli Turkin kaupan keskus muiden Adrianmeren maiden kanssa. Jatkuvien hyökkäysten takia turkkilaiset ovat rakentaneet torninsa kaupunkiin puolustaakseen venetsialaisia. Makarska liitettiin kuitenkin Venetsiaan vuonna 1681, ja seuraavan sadan hallitusvuoden aikana kaupunki kehittyi jatkuvasti. Kaupan ja yleisen vaurauden kehityksen myötä 1800-luvulla rakennettiin kirkkoja ja palatseja yhdessä barokkitalojen kanssa nuorille aatelisille. Makarska oli 1800-luvun aikana Ranskan ja Itävallan ja Unkarin hallinnassa, mutta Makarani-ihmiset olivat taipuvaisempia kroatialaisiin. Kulttuuri- ja julkinen elämä perustuvat myöhemmin tähän perinteeseen.

GASTRONOMIA:

Aloitetaan aavikon kanssa, koska Makarska on kuuluisa herkuistaan, erityisesti kahta tyyppiä, jotka ovat tyypillisiä tälle kaupungille. Sama on manteli- ja maraskineliköörin "Makarana" kakku, joka tunnetaan nimellä Dalmatian pippurilikööri. toinen on makea Makara-ravioli, pieni taikinakakku, jossa on matta täyte. Muut Makaras-ravintoloiden tarjoamat ruoat ja juomat ovat yhtä rikkaita ja maukkaita kuin muualla Dalmatiassa. Suosittelemme dalmatialaista makaronivalmistetta "naudanlihasta, joka on täytetty pekonilla ja valkosipulilla, joka on valmistettu mustassa viinissä. Tietysti meidän ei tarvitse korostaa, että musta viini tarjoillaan parhaiten tällaisen aterian yhteydessä. Kokeile varmasti Dalmatian prosciuttoa ja juustoa oliiveilla sijasta salaatti.Tietysti on paljon kalaa ja kala erikoisuuksia jokaiseen makuun.

SPORT:

Suosittelemme sukellusta, koska Adrianmeri on erityisen puhdas näillä alueilla. Tutustu meren syvyyksiin ja väri on piilotettu merenpinnan alle. Makarskassa on useita sukelluskerhoja, joissa voit oppia sukelluksen perustaidot ja oppia lisää siitä, mitä merenpinnan alla on. Voit myös kokeilla vedenalaista kalastusta, mikä on mahdollista vedenalaisella kalastuksella, hankkimalla luvat paikallisesta keskustasta. Kokeile myös purjehdusta; Makarskalla on oma purjehduskerho ja pitkät purjehdustavat. Se tarjoaa sinulle lisäpalveluita, kuten veneiden nostamisen ja pesemisen. Viimeinkin on myös pyöräily. Voit ottaa yhteyttä paikalliseen pyöräkerhoon, josta saat vinkkejä ja ehdotuksia siitä, mihin ajaa tavataksesi alueen. Olemme unohtaneet jotain! Biokovon vuori on erinomainen valinta niille, jotka haluavat kiipeilyä ja patikointia. Kaikki ne, jotka rakastavat aktiivista lomaa, älä huoli, sinulla ei ole tylsää.

FHAUSKA JA YÖELÄMÄ:

Kesä Makarskassa on vilkasta ja hauskaa päivällä ja yöllä. Tarjolla on erilaisia esiintymisiä, kuten kalastajien yötä joka toinen perjantai, jolloin voit kokeilla kalaerikoisuuksia, osallistua aasi kilpailuun ja katsella värikkäitä ilotulitteita illalla. Siellä on myös mielenkiintoinen radaturnaus. Rannalla vietetyn päivän jälkeen yöelämä alkaa paikallisissa kahviloissa, joissa on hyvää musiikkia ja värikkäitä cocktaileja. Rantakahvilat ovat paikka, jossa voit mennä tanssimaan ulkona meren rannalla, jotta voit uida yöllä!

Miten sinne pääsee ?


Autolla: Zagreb-Makarska 446 km valtatie,
Lentokoneella: www.croatiaairlines.hr (Split lentokenttä 70 km),
Bussilla: www.promet-makarska.hr,
Junalla: www.hznet.hr(Split 50 km),
Local and international ferry lines: www.jadrolinija.hr
RETKET
Hvar
YKENPÄIVÄINEN MUKAISET MAKARSKASTA

Makarskan kaupunki ja Makarska Riviera antavat sijaintinsa ansiosta Kroatian rannikon ja Dalmatian keskiosassa ihanteellisen paikan vierailijoille, jotka uimisen ja kesän lisäksi hauskaa, etsit vähän. Lähellä tärkeimpiä kulttuurisia ja historiallisia keskuksia, kuten Split ja Dubrovnik, tai luonnon nähtävyyksiä, kuten Biokovo-vuoria ja Krka-vesiputouksia, se antaa Jokaisella vierailijalla on pääsy unohtumattomaan ympäristöön hyvin lyhyeksi ajaksi. Luonnon ystävät, historiallisten silmälasien ystävät tai yksinkertaisesti uteliaita voivat tehdä päiväretkiä riippumatta siitä, järjestävätkö he itse vai käyttävätkö ne runsaasti hyvin organisoituja retkiä, joita tarjoavat matkatoimistot ja lähettäjät. Makarskan kesäiset päivittäiset matkat järjestetään läheisille saarille Bračille ja Hvarille. Retket sisältävät vierailut Jelsa-, Vrboska-kaupunkeihin Hvarin saarella ja Bolin kaupunkeihin Bračin saarella.
Bol
Kun laiva satamassa Jelsa-lahdella, vierailla on mahdollisuus tuntea hetkeksi Dalmatian primitiivisen arkkitehtuurin kauneus ja saaren elämä. Kapeat kivikatuja "kale" peittävät saaren elämän yksityiskohtien rikkauden, näyttäen kauniilta ja yksinkertaiselta, mutta monin tavoin erittäin vaativalta ja haastavalta. Purjehdus vie edelleen Bračin saarelle ja kuuluisaan turistikeskukseen Bol, joka tunnetaan maailmanilmiöstään - Zlatni Ratista. Hiekkaranta, joka muuttaa muotoaan riippuen meren virtauksesta ja aalloista, on yksi Kroatian rannikon tunnetuimmista motiiveista. Monet maailman lehdet pitävät sitä yhtenä kauneimmista rannoista maailmassa. Bol, entinen kalastajakylä, on myös kuuluisa viininviljelyn ja oliivinviljelyn perinteistä, joten joistakin sen kuuluisimmista korkealaatuisista viineistä tai oliiviöljypulloista tulee matkamuisto, jonka monet turistit tuovat tältä alueelta. Uinnin ja hyvissä ajoin suoritetun matkan lisäksi erittäin edulliseen hintaan sisältyy aterioita, kalaa tai lihaa grillillä, lisukkeilla, ja juomia.
Jelsa
Saarten suosituin on moottorivene Makarski Jadran, kuuluisan kapteenin "Barba Mito" kanssa. On myös moottoriveneitä Voga, Calypso ja muut. Pieniä veneitä ja purjelentokoneita on saatavana Makarskan satamasta, ja ne ovat erittäin suosittuja päiväretkiä pienille piilotetuille rannoille, lahtille ja rannikkoravintoloihin, joissa on runsas paikallisten aterioiden ja juomien gastronominen tarjonta. Lautta Brač-saarelle purjehtii useita kertoja päivässä Makarskan satamasta. Erittäin edulliseen hintaan tunnissa olet kalastajakylässä nimeltä Sumartin. Jos sinulla on polkupyörää, moottoripyörää tai autoa, Sumartinista voit käydä Brač-saaren helmeissä: Vidova gora -huipussa, Pučišćan kivikivikoulussa tai kuuluisissa Brač-kivilouhoksissa. Äskettäin ottamalla käyttöön katamaraaniyhteyden Dubrovnikiin on mahdollista tehdä lyhytaikaisia ​​vierailuja Korčulan ja Mljetin saarille. Purjetessaan Dubrovnikiin, "Krilo" -katamaraani saapuu Korčulan satamaan ja sitten Sobraan, Mljetin saarelle. Jos luulet, että pari tuntia riittää tutustuaksesi Korčulan historialliseen perintöön tai tuntemaan Mljetissä säilyneen luonnon houkuttelevuuden, tämä on sinulle hyvä tilaisuus.
Korčula
Splitin ja Dubrovnikin kaupungit ovat Dalmatian jalokiviä ja UNESCOn suojelemia historiallisia yhtyeitä. Makarskassa järjestetään kesällä bussimatkoja, joihin liittyy matkaoppaita. Split ja sen Diocletianuksen palatsi tekevät sinulle vaikutuksen 1700 vuoden keskeytymättömästä elämästään, joka sykkää kapeiden kivikatujen "kale" läpi. Voit rikastuttaa Splitin vierailua menemällä lähellä olevaan Trogiriin, jonka vanhaa kaupunkia suojaa myös UNESCO. Lähellä Splitiä on Salonan arkeologinen alue, joka on täynnä entisten rikkaiden siirtokuntien monumenttirakennuksia tässä Rooman valtakunnan osassa. Splitin lähellä on Klis-linnoitus. Tämän kivilinnon houkutteleva ulkonäkö määräsi sen strategisen aseman. Jokainen kivi todistaa tulisen menneisyyden jälkiä keskiaikaisista Kroatian hallitsijoista, ottomaanien hyökkääjistä Venetsian jälleenrakennukseen. Dubrovnik on välttämätön nähtävyys jokaiselle Adrianmeren tähän osaan saapuneelle vieraalle.
Split
Bussimatkat vievät sinut lyhyesti Bosnian rajan ja Neumin läpi. Ensimmäinen kohtaaminen Dubrovnikin kanssa paljastaa kaikki seinien monumentaliteetti. Vanhaa kaupunkia ympäröivät täydellisesti säilyneet muurit, mutta erityinen nähtävyys edustaa linnoituksia, Mincetaa, Reveliniä, Bokaria, Lovrjenacia. Arkkitehtonisten ratkaisujen harmonia vanhassakaupungissa tunnet parhaiten kävellen Stradun-pääkadun läpi. Onofrin suihkulähteestä Rehtorin palatsiin löydät Dubrovnikin palatsien yksinkertaisuuden ja häiritsemättömän vaurauden, joka oli kerran erittäin voimakas Euroopan valtio, Dubrovnikin tasavalta. On totta, että Dubrovnikin viimeinen suosiotaajuus on velkaa Game of Thrones -elokuvasarjasta, mutta myös sellaisista elokuvista, kuten Robin Hood, Tähtien sota. Jotkut upeimmista kohtauksista on tallennettu täällä. Seinät ovat Jumalan antamia maisemia kesäteatterille, kuten Shakespearen Hamlet tai maailmankuulujen yhtyeiden balettiesityksiä.
Dubrovnik
Palatessasi Dubrovnikista on pakollista käydä Stonissa. Pieni merenrantakohde on aikansa tärkeä strateginen kohta. Kuuluisa suolatehdas Ston Solana puolustettiin Euroopan pisin puolustusmuureilla, jotka palautettiin poikkeuksellisen hyvin vanhaan kartanoon. Lopulta illallinen vaaditaan yhdessä Stonin ravintolassa. Gastronomia kokee tässä kohokohtia tarjoamalla tuoretta kalaa, äyriäisiä ja erityisesti ostereita, joiden väitetään olevan afrodisiaaktiivisia, lasillisella hyvää viiniköynnöstä; Dingač tai Pošip, korkealaatuiset viinit Pelješacin niemimaan viinitarhasta. Makarska tarjoaa vierailleen mahdollisuuden käydä Mostarissa, Herzegovinan keskustassa, koska se on lähellä Bosnia ja Hertsegovinaa. Kaupunki jaettiin Neretvajoen varrella. Joen yli on venytetty kuuluisa kivi Vanha silta. Sillan symboliikka ja yhdistäminen yllättävät kaikki täällä olevat matkailijat. Muutamassa vaiheessa se siirtyy länsimaisen kulttuurin perinnöstä itämaailmaan. Mukulakivikatuja, pieniä taloja tunnistettavasta itämaisesta arkkitehtuurista, leipomot, kaupat, joissa on erilaisia ​​tavaroita, jättäen kaikille vaikuttavia muistoja.
Mostar
Matkalla Mostariin monet pysähtyvät Međugorjessa, uskonnollisessa keskuksessa, joka houkuttelee vuosittain yli miljoona pyhiinvaeltajaa. Makarskaa ympäröivä luonto on kiehtova. Koskematon kirkas meri ja mäntyjen ja oliivilehtojen vihreät rannat, kivimonumentin juurella - Biokovon vuori. Näennäisesti raaka ja hellittämättä harmaa kivi luonnollisen ainutlaatuisuutensa vuoksi julistettiin luonnonpuistoksi. Vieraiden käytössä ovat minibussimatkat, jotka vievät sinne Sv. Jure (1762 m), Biokovon korkein huippu. Biokovon luonnonpuisto (paitsi sen henkeäsalpaavat näkymät: Vošac, Šibenik, Ravna Vlaška) tarjoaa esittelyn geologisista ominaisuuksista, samoin kuin mielenkiintoisista kasvisto- ja eläimistöistä. Virvokkeita ei ole paljon, vain useissa vuoristomökeissä, joten on tarpeen järjestää etukäteen. Monet turistit päättävät valloittaa Biokovon joillakin monista retkeilyreiteistä. Suosittelemme ottamaan ammattimaisia ​​oppaita. Laadukkaat kengät ja vaatteet ovat tarpeen, samoin kuin suuri vesimäärä.
Međugorje
Biokovon mieliala on legendaarinen ja vie vuosittain uhreja. Jokaisella retkeilijällä, aloittelijalla ja kokeneemmalla on oltava ladattu matkapuhelin. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä HGSS: ään - Kroatian vuoristopelastuspalveluun soittamalla puhelinnumeroon 112. Kroatia on tunnettu ja ylpeä säilyneestä luonnostaan ja lukuisista suojelluista luonnonkauneuksista. Retkillä Biokovon luonnonpuistoon, retkiä Makarskasta on myös Krkan kansallispuistoon. Krka-joki ja sen hydrogeologinen karsta-ilmiö jättävät sinut hengäyttämään, ja koskematon luonto tarjoaa unohtumattomia nautinnon hetkiä. Retkiin sisältyy yleensä vierailu Šibenikin kaupunkiin. Se on kaupunki, joka kauneudeltaan lähellä Splitiä ja Dubrovnikia, kunnostetut linnoitukset ja lukuisat museot opastavat sinut Šibenikin palavaan ja loistavaan menneisyyteen. Retki Krkan kansallispuistoon voi sisältää vierailun Zadariin. Kerran Dalmatian pääkaupunki on rikkaan menneisyyden ja elinvoiman kaupunki.
Šibenik
Kävelemällä Zadarin linnaa tai Kalelargen yli, tulet uutuuksiin, "Tervehdys auringolle", valomonumenttiin maailmankaikkeudellemme ja "Meren urkuun", alkuperäiseen ajatukseen, että meren kuohunta kääntyy osaksi rauhallinen melodia. Pyhän kirkon kirkko James Šibenikissä, samoin kuin koko Zadarin venetsialaiset muurit UNESCOn suojelemana. Maailmankuulu Kroatian vesirikkaus tarjoaa useita helmiä lähellä Makarska Rivieraa. Olemme jo maininneet Krkan kansallispuiston ja Krkan vesiputoukset, mutta on syytä käydä Punaisen Järven ja Sinisen Järven karstailmiöissä. Ne Imotskin lähellä olevat järvet eivät jätä sinua välinpitämättömäksi. Merkityt polut ja näköalat Sinisen järven varrella antavat sinulle täydellisen kokemuksen tästä luonnollisesta spektaakkelista. Paikalliset ihmiset kesäkeskuksessa käyttävät järveä uimahalli. Maanalaisten lähteiden monimutkaisen joukon vuoksi järvi kuivuu toisinaan, ja sitten paikallisten asukkaat järjestävät ainutlaatuisen jalkapallopelin. Ei kaukana Blue Lakeista ole Red Lake, joka vie varmasti hengityksen.
Zadar
Järven ympäröivät pystysuorat kalliot ovat yli 250 metriä korkeita. Järven syvyys on edelleen epävarma, mutta viimeaikaiset mittaukset ovat osoittaneet, että syvyys yli 280 metriä. Vierailu Imotskin alueella ei olisi täydellistä, ellet sisälly vierailuun yhteen kuuluisista Imotskin viinitiloista. Maistaminen laajaa valikoimaa viinejä, välipalaa kotitekoista juustoa ja prosciuttoa sekä lyhyt johdanto perinteiseen viininvalmistuksen uutuuteen tämän tunnetun viininviljelyalueen tarjouksessa. Retketarjous on täydennettävä retkillä Makarska Rivieran alueen rajajoille. Makarskan länsipuolella on joki Cetina. Päiväretkiä ovat koskenlasku koskilla veneillä. Muutamassa tunnissa koet Cetinajoen alemman veden virtauksen täysin koskemattoman luonnon kauneuden. Koskenlaskuvierailun loppu on Radman's Mills -ravintolassa, joka tarjoaa laajan valikoiman paikallisia erikoisuuksia "pekasta", "soparnikista", lampaanlihasta ja kala-erikoisuuksista. Ei kaukana tästä viestistä, Cetinan suistossa, sijaitsee Omišin kaupunki.
Modro jezero
Sen mukulakivikatuja ja linnoituksia Mirabela ja Fortica tekevät poikkeuksellisista maisemista tarinoita kuuluisasta Cetinan merirosvoista. Makarskan eteläpuolella on Neretva-joki. Nopea ja levoton joki tiellä Bosnia ja Hertsegovinassa, tulee Kroatiaan leveä ja hiljainen joki. Laaja hedelmällinen suistoalue on kuuluisa maataloudestaan, ja sitä kutsutaan usein Kroatian Kaliforniaksi. Vierailu arkeologisten monumenttien museoon Vidissä, jonka esineet todistavat elämän rikkaudesta Rooman valtakunnan aikana, ei olisi täydellistä, jos maistamatta alueen gastronomisia erikoisuuksia, kuuluisaa "brujet" -lajia, sammakoita ja ankeriaspataa. Neretvan delta on ornitologinen varanto, mutta myös ihanteellinen paikka purjelautailun ja leijalautailun ystäville. Makarska Riviera on ihanteellinen paikka niille, jotka ajattelevat, että aurinko ja meri eivät riitä hyvään lomaan. Omalla autolla tai järjestetyillä retkillä voit muuttaa hyvin lyhyen ajan kesän mielialan unohtumattomilla luonnonlasilla tai kiehtovan kauneuden historiallisilla komplekseilla. Nykyään, kun meillä on paljon tietoa käden ulottuvilla, vieraile luonnonilmiöissä tai Dalmatian vanhakaupunki osoittaa sinulle, ettei mikään voi rikastuttaa meitä oman kokemuksemme kautta. Onnea haullesi!
Omiš
Biokovo
Trogir
Vid-Narona
Skradin
Slapovi Krke
Rafting
HAUSKA JA YÖELÄMÄ
Makarska beach party
Makarskaa pidetään Keski-Dalmatian ja sen ulkopuolella sijaitsevan yöelämän keskuksena. Diskokerhot ja rantabaarit, joista Makarska on runsaasti, ovat Kroatian nuorten suosituimpia kesäkohteita. Musiikkivalikoima on laaja, joten kaikki vieraat voivat löytää jotain itselleen. Korostamme joitain kuuluisia Makar-yökerhoja:

- Petar Pan
- Deep
- Makarana
- Marineta

Kaikkia klubeja odottavat kesällä monet ulkomaiset DJ-tähdet, paikalliset laulajat ja bändit. Laitamien kahvilabaarit ovat ranta-alueella ja vaikuttaa siltä, että Makarska on iso juhla.
Deeap club Makarska

Kesäkausi alkaa lukuisilla mielenkiintoisilla ohjelmilla: viinifestivaalilla, parhaiden Makarana-piirakoiden valinnalla ja erilaisilla musiikkifestivaaleilla. Kesällä järjestetään paljon urheilutapahtumia, jalkapallo-, käsipallo- ja vesipallo-turnauksista, tapaamisen tunnuslauseeseen, kilpailun ylittämiseen ja järjestettyihin urheiluleireihin. Kaikki turistikauden Makarska Rivieran paikat ovat täynnä paikallisia perinteisiä juhlia - he juhlivat paikan suojelijoita ja järjestävät kesätapahtumia ja väistämätöntä klapalaulua. Makarskassa kaikki kesätapahtumat sisältyvät "Makarskan kulttuurikesäksi", ja tunnetuimpia tapahtumia ovat Kalastajan yö, Kesäkarnevaali ja Kalelarge Night. Makarska-kulttuurikesä pidetään kaupungin keskustassa (Kacic-aukiolla). Joka ilta esiintyy esiintyjiä, muusikoita, rokkereita, tansseja, klappeja, vakavaa musiikkia ja folklore-yhtyeitä. Đez-festivaali on järjestetty Makarskassa useita vuosia, ja siinä esiintyvät kuuluisat jazzbändit Euroopasta ja muualta maailmasta.

Concerts at the central square in Makarska

Neretvan kroaattien ja venetsialaisten meritaistelu on jo vuosia käynyt Neretvan satamakaupungissa, samana päivänä 887, Biokovon juurella. Nimittäin, 18. syyskuuta 887 Biokovon juurella lähellä Makarskaa, Mucules 'Neretva-merirosvojen nimessä meritaisteluissa, he tekivät katastrofaalisen iskun venetsialaisille tappamalla armeijansa, jota johtaa Petar Kandijan. Sen jälkeen Venetsian tasavallan täytyi kunnioittaa kultaa, jotta sen alukset voisivat purjehtia rauhassa. Tämän itsenäisen Kroatian tärkeän taistelun muistoksi tätä päivää vietetään Kroatian laivaston päivänä, ja sitä vietetään erityisesti Makarskan kaupungissa, joka oli 887. sija taistelukentällä.

 

Summer Carnival Makarska
Fireworks of Makarska
Casino Royal Makarska