Makarska riviéra információk

Makarska riviéra info

MAKARSKA WEATHER
Rent a Car i Transfer
RENT - A - CAR i TRANSFER

MAKARSKA:

Makarska városa Splittől 65 km-re délre található, a Közép-dalmát régió fővárosától. A központi elhelyezkedésnek és a város méretének köszönhetően Makarska a legismertebb "Makarska riviéra" legfontosabb helye. A város egy jól védett öbölben fekszik, a Biokovo hegy alatt, ma természetvédelmi park. A város történelmi részből és egy új részből áll, modern szállodákkal, magánházakkal, éttermekkel, bárokkal stb. Makarska A vendégek gyönyörű kavicsos strandokat és mediterrán növényzetét élvezhetik olajbogyó- és fenyveserdőkkel. Makarska nagyszerű gasztronómiai ajánlatot kínál, amely Dalmáciára jellemző hal, bor és olívaolaj alapján, és a gazdag sportlétesítmények is említést érdemelnek, különös tekintettel a vízi sportokra és a búvárkodásra. A természet szerelmeseinek Makarska mögött fekszik a Biokovo Természetvédelmi Park, amely Dalmácia középső részének legmagasabb hegye, ahol kirándulásokat szerveznek.

KIRÁNDULÁSOK:

A Biokovo Természeti Parkban, Splitben, Trogirban, Solinban, Dubrovnikban, Mostarban, a Cetina folyó Medjugorje kanyonján raftingozással, a Krka Nemzeti Parkban, hajókirándulással Brac, Hvar és Korcula szigeteire.

TÖRTÉNELEM:

Makarskát először 1502-ben említik Muhammad Musin boszniai unokatestvére dokumentumában. Abban az időben a törökök elfoglalták Makarskat, és a város volt az Adriai-tenger többi országával folytatott török kereskedelem központja. Az állandó támadások miatt a törökök toronyikat építették a városban, hogy megvédjék magukat a velenceiektől. Makarskát azonban Velence csatolták 1681-ben, és a kormányzás következő száz évében a város folyamatosan fejlődött. A kereskedelem és az általános jólét fejlődése miatt a 18. században templomokat és palotákat építettek a fiatal nemesek barokk rezidenciájával együtt. A 19. században Makarska Franciaország és Ausztria-Magyarország uralma alatt volt, ám a makarani emberek inkább a horvát néphez voltak hajlandók. A kulturális és a társadalmi élet később ezen a hagyományon fog alapulni.

GASZTRONÓMIA:

Kezdjük a sivataggal, mert Makarska híres finomságai miatt, különös tekintettel a városra jellemző két típusra. Ugyanez a dallamos paprikalikőr néven ismert mandula- és maraskine likőr "Makarana" torta. a másik édes Makara ravioli, egy kis tésztatorta matt töltelékkel. A Makaras éttermeiben található egyéb ételek és italok ugyanolyan gazdagok és ízlésesek, mint Dalmácia többi részén. Javasoljuk a dalmát tésztát ", szalonnával és fokhagymával töltött szarvasmarhahúsból, fekete borban elkészítve. Természetesen nem kell hangsúlyoznunk, hogy a fekete bor legjobban ilyen ételhez készíthető. Ne felejtse el kipróbálni a dalmát prosciutto-t és az olajbogyóval készült sajtot. saláta. Természetesen sok hal és hal specialitása van minden ízlésnek.

SPORT:

Javasoljuk a búvárkodást, mivel az Adria ezen a térségben különösen tiszta. Ismerje meg a tenger mélységét és a színét a tenger felszínén rejtőzik. Makarskában számos búvárklub működik, ahol megtanulhatják az alapvető búvárkészségeket és megismerhetik a tengerfelszín alatt fekvő területeket. Kipróbálhatja a víz alatti horgászatot is, ami víz alatti horgászattal lehetséges, engedélyt szerezve a helyi központtól. Próbálkozzon a vitorlázással is; Makarska-nak saját vitorlázó klubja van és hosszú vitorlázási hagyománya van. Kínál kiegészítő szolgáltatásokat, például hajók emelését és mosását. Végül van kerékpározás is. Vegye fel a kapcsolatot a helyi kerékpáros klubtal, ahol tippeket és javaslatokat szerezhet a lovagláshoz a környék megismerése érdekében. Elfelejtettünk valamit! A Biokovo hegy kiváló választás azok számára, akik szeretik a hegymászást és a túrázást. Azok, akik szeretik az aktív pihenést, ne aggódjanak, nem fog unatkozni.

MÓDOSÍTÁS ÉS ÉJSZAKAI:

The summer in Makarska is lively and fun during the day and night. There are various manifestations such as Fishermen's nights every other Friday, where you can try fish specialties, participate in donkey racing, and watch colorful fireworks in the evening. There is also an interesting track tournament. After a day spent on the beach, nightlife begins at local cafes with good music and colorful cocktails. Beach cafes are a place where you can go and dance in the open by the sea so you can go for a swim in the night!

Hogyan juthatunk el oda ?


Autóval: Zágráb-Makarska autópálya 446 km,
Repülővel: www.croatiaairlines.hr (Spliti repülőtér 70 km),
Busszal: www.promet-makarska.hr,
Vonattal: www.hznet.hr(Split 50 km),
Helyi és nemzetközi kompjárat: www.jadrolinija.hr.
KIRÁNDULÁSOK
Hvar
EGY NAPI KIRÁLÁSOK MAKARSKÁT

Makarska városa és a Makarska Riviéra a horvát tengerpart és a Dalmácia középső részén elfoglalt helyének köszönhetően ideális hely a látogatók számára, akik a fürdés és a nyár mellett szórakozás, keresnek még egy kicsit. A nagyobb kulturális és történelmi központok, mint például Split és Dubrovnik, vagy olyan természeti látnivalók közelében, mint például a Biokovo-hegység és a Krka-vízesés, ad minden látogató nagyon rövid ideig hozzáférhet egy felejthetetlen környezethez. A természet szerelmeseinek, a történelmi látványosság szerelmeseinek vagy egyszerűen kíváncsinak lehetnek nappali kirándulások, függetlenül attól, hogy magukat szervezik-e, vagy az utazási irodák és a feladók által kínált jól szervezett kirándulások gazdag kínálatát használják-e. Makarskából nyári napi kirándulásokat szerveznek a közeli Brač és Hvar szigeteire. A kirándulások tartalmazzák a látogatásokat Jelsa, Vrboska városaiba a Hvar szigeten és Bol városaiba a Brač szigetén.
Bol
Amikor a hajó dokkol a Jelsa-öbölben, a vendégeknek lehetősége van egy pillanatra megismerni az ősi dalmát építészet szépségét, valamint a sziget életét. A keskeny kő utcák, a "kelkáposzta" elrejtik a szigeti élet részleteinek gazdagságát, látszólag szép és egyszerű, de sok szempontból nagyon igényes és kihívásokkal teli. A vitorlás tovább vezet a Brač-szigetre és a híres Bol turisztikai üdülőhelyre, amely a világ jelenségéről - a Zlatni Rat-ról ismert. A homokos strand, amely a tenger áramlásától és a hullámoktól függően megváltoztatja alakját, a horvát tengerpart egyik legismertebb motívuma. Számos világ magazin úgy véli, hogy ez a világ egyik legszebb strandja. Bol, az egykori halászfalu, a szőlőtermesztés és az olajbogyó-termesztés hagyományairól is híres, így néhány híres kiváló minőségű bor vagy olívaolaj-palack emléktárgyakká válik, amelyeket sok turista hoz ebből a körzetből. Az úszás és a jó idő mellett ezek a nagyon kedvező árú kirándulások magukban foglalják az ételeket, a halat vagy a húsot a grill mellett, köretekkel és italokat
Jelsa
A szigetek között a legnépszerűbb a Makarski Jadran motoros csónak, a híres "Barba Mito" kapitányval. Vannak még a Voga, a Calypso és mások motorcsónakjai is. Kis csónakok és vitorlázógépek állnak rendelkezésre Makarska kikötőjében, amelyek nagyon népszerűak napos kirándulásokhoz kis rejtett strandokba, öblökbe és tengerparti éttermekbe, gazdag helyi ételek és italok gasztronómiai kínálatával. A Brač-sziget felé tartó komp naponta többször vitorláz a Makarska kikötőjéből. Nagyon kedvező áron, egy óra alatt a Sumartin nevű halászati faluban tartózkodik. Kerékpárral, motorkerékpárral vagy autóval Sumartinból meglátogathatja a Brač-sziget gyöngyszemeit: a Vidova gora csúcsát, a Pučišća kőműves iskolát vagy a híres Brač kőbányákat. A közelmúltban egy katamarán kapcsolat létesítésével Dubrovnikkal rövid távú látogatásokra nyílt lehetőség Korčula és Mljet szigeteire. Dubrovnikba vitorlázva a "Krilo" katamarán belép Korčula kikötőjébe, majd Sobraba, az Mljet szigetére. Ha úgy gondolja, hogy néhány óra elegendő ahhoz, hogy megismerjék Korčula történelmi örökségét, vagy hogy érezzék az Mljet-en megőrzött természet vonzerejét, ez jó lehetőség számodra.
Korčula
Split és Dubrovnik városai Dalmácia ékszerei és az UNESCO védelme alatt álló történelmi együttesek. Makarskában a nyár folyamán buszos kirándulásokat szerveznek idegenvezetők kíséretében. Split és Diocletianus-palota lenyűgözi Önt 1700 éves folyamatos életével, mely a keskeny kő utcán, a "Kale" -on pulzál. Gazdagíthatja a spliti látogatást a közeli Trogirba való látogatással, amelynek óvárosát az UNESCO is védi. Splittől nem messze található a Salona régészeti lelőhelye, amely tele volt a korábbi gazdag települések emlékműveivel a Római Birodalom ezen részén. Split közelében található egy Klis erőd. Ennek a kő erődnek a vonzó megjelenését stratégiai helyzete határozta meg. Minden kő tanúja a tüzes múlt nyomának, a középkori horvát uralkodóktól, az oszmán megszállóktól a velencei újjáépítésig. Dubrovnik minden látogatót kötelező látni, aki az Adriai-tenger ezen a részén érkezett.
Split
A buszos túrák rövidesen átjutnak a boszniai határon és Neumon. Az első találkozás Dubrovnikkal feltárja falai összes monumentalitását. Az óvárost tökéletesen megőrzött falak veszik körül, de a különleges vonzerő erődök, Minceta, Revelin, Bokar, Lovrjenac képviseli. Az óváros építészeti megoldásainak harmóniája a legjobban a Stradun főutcán sétálva érzi magát. Onofri szökőkútjától a Rektor palotáig megtalálja Dubrovnik palotáinak egyszerűségét és megfigyelhetetlen gazdagságát, amely egykor nagyon hatalmas európai állam, a Dubrovnik Köztársaság volt. Igaz, hogy Dubrovnik utolsó népszerűségének hulláma a Trónok játékának sorozatának, de olyan filmeknek is köszönhető, mint a Robin Hood, a Csillagok háborúja. A leglátványosabb jeleneteket itt rögzítik. A falak Isten által adott nyári színházi díszletek, például Shakespeare Hamletja vagy világhírű együttesek balett előadásainak.
Dubrovnik
Dubrovnikból való visszatéréskor kötelező Ston látogatása. A kicsi tengerparti üdülőhely korának fontos stratégiai pontja. A híres sóművet, a Ston Solanát az európai leghosszabb védelmi falak védték, kivételesen jól helyreállítva a régi kastélyban. Végül vacsorára van szükség Ston egyik éttermében. A gasztronómia itt kiemeli a friss halak, kagylók és különösen kagylók kínálatát, állítólag afrodiziákumokkal, egy pohár jó szőlővel; Dingač vagy Pošip, a Pelješac-félsziget szőlőjéből származó kiváló minőségű borok. Makarska a vendégek számára lehetőséget kínál Hercegovina központjának Mostar meglátogatására, Bosznia és Hercegovina közelsége miatt. A várost elválasztotta a Neretva folyó. A folyón át húzódott a híres kő Old Bridge. A híd és az összeköttetés szimbolikája minden utazót meg fog lepni. Néhány lépésben a nyugati kultúra örökségéből a keleti világba kerül. Macskaköves utcák, felismerhető keleti építészetű kis házak, cukrászdák, különféle áruházak, mindenki lenyűgöző emlékeket hagyva.
Mostar
Mostar felé tartva sokan megállnak Međugorjében, egy vallási központban, amely évente több mint egymillió zarándokot vonz. A Makarska körüli természet lenyűgöző. Az érintetlen tiszta tenger, valamint a fenyőfák és az olajfaligetek zöld partjai, a kőemlék lábánál - a Biokovo hegyén. A látszólag durva és könyörtelenül szürke kő természetes egyedisége miatt természetparknak nyilvánította. A vendégek rendelkezésére állnak minibuszos túrák, amelyek Sv. Jure (1762 m), a Biokovo legmagasabb csúcsa. A Biokovo Természetvédelmi Park (kivéve lélegzetelállító kilátáspontjait: Vošac, Šibenik, Ravna Vlaška) bemutatja a geológiai jellemzőket, valamint érdekes növény- és állatvilágot. A frissítők kínálata nem nagy, csak több hegyi vendégházban található, ezért előre meg kell egyezni. Sok turista úgy dönt, hogy meghódítja a Biokovo-t a sok túraútvonal közül. Javasoljuk, hogy készítsen professzionális útmutatót. Kiváló minőségű cipő és ruházat, valamint nagy mennyiségű víz szükséges.
Međugorje
A Biokovo kedvtelése legendás és minden évben áldozatokat vesz fel. Minden túrázónak, kezdőnek és tapasztaltabbnak kell lennie egy feltöltött mobiltelefonnal. Szükség esetén vegye fel a kapcsolatot a HGSS - horvát hegyi mentőszolgálattal a 112-es telefonszámon. Horvátország ismert és büszke a megőrzött természetre és számos védett természeti szépségre. A Biokovo Nemzeti Parkba tett kirándulásokkal Makarskából a Krka Nemzeti Parkba indulnak kirándulások. A Krka-folyó és annak hidrogeológiai karsztjelensége lélegzetet fog hagyni, az érintetlen természet pedig felejthetetlen élvezeteket kínál. A kirándulás általában Šibenik városának látogatását foglalja magában. Split és Dubrovnik közelében, valamint a felújított erődök és számos múzeum szépsége miatt ez a város vezet Šibenik égő és dicsőséges múltjához. A Krka Nemzeti Parkba tett kirándulás magában foglalja a Zadar-i látogatást. Dalmácia fővárosaként gazdag múlt és élénk város városa.
Šibenik
A Zadar kastély mentén vagy Kalelarge felett sétálva eljut a "Greetings of the Sun" újdonságokhoz, egy fényemlékhez az univerzum része felé és a "Tengeri orgona" -hoz, az eredeti ötlet, hogy a tenger zavara fordul nyugodt dallamba. Sv. Templom James Šibenikben, valamint Zadar egész velencei fala, mint az UNESCO védelme alatt álló egész. Horvátország világhírű vízgazdagsága számos gyöngyöt kínál a Makarska Riviéra közelében. Már említettük a Krka Nemzeti Parkot és a Krka vízeséseket, de érdemes meglátogatni a Vörös-tó és a Kék-tó karszt jelenségeit. Az Imotski közelében fekvő tavak nem hagyják közömbösen. A Kék-tó mentén megjelölt nyomvonalak és kilátások teljes élményt nyújtanak e természetes látványosságért. A nyári üdülőhely helyi lakói fürdõhelyként használják a tót. A földalatti források bonyolult halmaza miatt a tó időnként kiszárad, majd a helyiek alján egyedülálló labdarúgó-mérkőzést szerveznek. A Kék-tótól nem messze található a Red Lake, amely minden bizonnyal elfújja a lélegzetet.
Zadar
A tó körül álló függőleges sziklák több, mint 250 méter. A tó mélysége továbbra is kétséges, de a legújabb mérések kimutatták, hogy a mélység több mint 280 méter. Az Imotski körzet meglátogatása nem lenne teljes, ha nem tesz látogatást az egyik híres Imotski pincészetben. Minőségi borok széles választékának kóstolása, házi sajt és prosciutto snack, valamint rövid ismertetés a borkészítés újdonságának hagyományos módjáról e jól ismert borvidék kínálatában. A kirándulási ajánlatot ki kell egészíteni a Makarska Riviéra környéki folyókkal való kirándulásokkal. Makarskától nyugatra a Cetina folyó. A napi kirándulások között koszos vízi csónakokkal lehet raftingolni. Néhány óra alatt megtapasztalhatja a Cetina folyó alsó vízfolyásának teljesen érintetlen természetét. A rafting túra a Radman's Mills étteremben érkezik, amely helyi különféle különlegességeket kínál, kezdve a "pekától", a "soparnik" -ig, a bárányhúson és a halételekig. A postától nem messze, Cetina delta mellett, Omiš városa fekszik.
Modro jezero
A macskaköves utcák és erődök, a Mirabela és a Fortica rendkívüli látványt nyújtanak a híres Cetina kalózok történetéhez. Makarskától délre található a Neretva folyó. Bosznia és Hercegovinában folyó gyors és nyugtalan folyó széles és csendes folyóként lép be Horvátországba. A széles termékeny delta mezőgazdaságáról híres, és gyakran Horvátország Kaliforniának hívják. A vidi régészeti emlékek múzeumának látogatása, amelynek tárgyai a Római Birodalom idején gazdag életre utalnak, nem lenne teljes, ha kóstolnánk a régió gasztronómiai különlegességeit, a híres "brujet", a békák és az angolnapörkölt. Neretva delta egy madártani rezervátum, de ideális hely a szörfözés és a kiteboard verseny szerelmeseinek is. A Makarska Riviéra ideális hely mindazok számára, akik úgy gondolják, hogy a nap és a tenger nem elegendő a jó nyaraláshoz. Saját autójával vagy szervezett kirándulásokkal nagyon rövid ideig megváltoztathatja a nyári hangulatot felejthetetlen természeti látványosságokkal vagy lenyűgöző szépségű történelmi komplexumokkal. Ma, amikor sok információnk van kéznél, látogasson el néhány természeti jelenségre, vagy egy dalmát óváros megmutatja, hogy semmi sem gazdagíthat bennünket, mint a saját tapasztalataink. Sok szerencsét a kereséshez!
Omiš
Biokovo
Trogir
Vid-Narona
Skradin
Slapovi Krke
Rafting
MÓDOSÍTÁS ÉS ÉJSZAKAI
Makarska beach party
Makarskát Közép-Dalmácia és azon túl az éjszakai élet központjának tekintik. Disco klubok és strandbárok, amelyekben Makarska bővelkedik, a horvátországi fiatalok legnépszerűbb nyári úti céljai között szerepelnek. A zene választéka széles, így minden vendég megtalálhat magának valamit. Kiemeljük néhány híres Makar éjszakai klubot:

- Petar Pan
- Deep
- Makarana
- Marineta

Az összes klubot nyáron számos külföldi DJ csillag, helyi énekes és együttes üdvözli. A külvárosban található kávézóbárok a vízparton helyezkednek el, és az a benyomás számít, hogy Makarska nagy parti.
Deeap club Makarska

A nyári szezon számos érdekes programmal kezdődik: borfesztivál, a legjobb Makarana pite kiválasztása és különféle zenei fesztiválok. A nyár folyamán rengeteg sportesemények zajlanak, a futball-, kézilabda- és vízilabda-bajnokságoktól kezdve a találkozás mottójáig, a verseny keresztétől és a szervezett sporttáborokig. A turisztikai szezonban a Makarska Riviéra minden helyét tele vannak hagyományos helyi ünnepségekkel - megünnepelik a hely védőszentjeit, nyári rendezvényeket és elkerülhetetlen klapaénekeket szerveznek. Makarskában az összes nyári rendezvény "Makarska kulturális nyár" néven szerepel, és a legismertebb események a Halász éjszaka, a Nyári karnevál és a Kalelarge éjszaka. A Makarska Kulturális Nyárot a központi városi téren (Kacic téren) tartják, minden este előadóművészek, zenészek, rockerek, táncok, klapa, komoly zene és folklór együttesek. Az Đez fesztivált Makarskában évek óta rendezik, híres jazz együttesekkel, Európából és a világból.

Concerts at the central square in Makarska

Neretva kikötővárosában, ugyanazon a 887-es napon, a Biokovo lábánál évek óta zajlanak a Neretva horvátok és a velenceiek haditengerészeti csata. Nevezetesen, 887. szeptember 18-án, a Makorska melletti Biokovo lábánál, a „Mucules” Neretva kalózoknak nevezett haditengerészeti csatában katasztrofális csapást jelentettek a velenceiek számára, amikor legyőzték Petar Kandijan vezette hadseregét. Ezt követően a Velencei Köztársaságnak tisztelegnie kellett az aranynak, hogy hajói békében vitorlázhassanak. A független Horvátországban zajló fontos csata emlékére ezt a napot a horvát haditengerészet napjának ünneplik, és különösen Makarska városában ünneplik, amely a csatatéren 887. volt.

 

Nyári karnevál Makarska
Makarska tűzijáték
Casino Royal Makarska