makarska kroatien
makarska kroatien
makarska kroatien
web camera makarska

 

makarska plaza smiraj
makarska plaza avio
Dubrovnik Bol Hvar
Jelsa Korčula Split
Biokovo Međugorje Mostar

Rafting

Trogir Omiš
Slapovi Krke Skradin Šibenik

Makarska:

Staden Makarska ligger 65 km söder om Split, huvudstad i centrala dalmatiska regionen. Makarska, tack vare sitt centrala läge och storleken av staden, är den viktigaste resort på den välkända "Makarksa Riviera". Det ligger i en väl skyddad vik under berget Biokovo, idag en naturpark. Staden består av historiska delen och den nya delen som är modernt med hotell, privata hus, restauranger, barer etc. Gäster Makarska kommer att njuta av de vackra stenstränder och Medelhavet vegetation med olivträd och tallar. Makarska erbjuder också utmärkta gastronomiska möjligheter baserade på fisk, vin och olivolja, typiska för den dalmatiska regionen, och de rika idrottsanläggningar är också värt att nämna, speciellt vattensporter och dykning kurser. För naturälskare, bakom Makarska finns naturpark Biokovo, det högsta berget i centrala dalmatiska regionen, som trekking utflykter anordnas

 

Utflykter:

Till naturpark Biokovo, Split, Trogir, Solin, Dubrovnik, kanjonen av floden Cetina med rafting anläggningar, nationalparken Krka, båtturer till öarna Hvar, Brac och Korcula.

Makarska nämndes först i 1502 i ett dokument av bosnienserber Cadi Muhamed Musin. På den tiden Turkarna ockuperade Makarska och staden var centrum för Turkiets handel med andra länder vid Adriatiska havet. På grund av konstant anfallen, turkar byggde torn i staden för att försvara sig från venetianarna. Ändå var Makarska annekterades av Venedig år 1681 och under följande hundra år regeringstid staden utvecklas ständigt. På grund av utvecklingen av handel och allmänt välstånd i den 18: e talet kyrkor och palats byggt tillsammans med barock bostäder för unga kungligheter. Under 19th century Makarska styrdes av den franska och den österrikisk-ungerska, men folk Makarska var mer benägna att kroatiska nationella väckelse. Kultur och offentliga livet kommer senare att baseras på denna tradition.

 

Gastronomi:
Låt oss börja med en efterrätt, eftersom Makarska är känd för godis, speciellt två typer som är typiska för denna stad. En är tårtan "Makarana" gjord av mandel och Maraskino sprit kallas Dalmatiner körsbär sprit. Den andra söta är Makaranian ravioli, en liten deg kaka med en mutter filling. Other mat och dryck erbjuder kan du hitta på Makaranian bord är lika rik och smakfull som i resten av Dalmatien. Vi rekommenderar Dalmatiner "pašticada" gjord av nötkött fyllda med bacon och vitlök beredda i svart vinstockar. Naturligtvis behöver vi inte understryka att rött vin passar bäst med en sådan måltid. Var noga med att prova dalmatiska prosciutto och ost med oliver istället för sallad. Naturligtvis finns det gott om fisk och fisk specialiteter för alla smaker.

 

Sport:
Vi rekommenderar dykning eftersom Adriatiska är särskilt ren i dessa delar. Lär känna havsdjup och färger gömda under havsytan. Det finns flera dykning klubbar i Makarska där du kan lära dig de grundläggande färdigheter dykning och ta reda på mer om vad som ligger under havsytan. Du kan också prova vattnet fiske, vilket är möjligt med en undervattensfarkost fiskekort kan du få från det lokala centrum. Prova segling liksom, Makarska har sin egen segelklubb och en lång segling tradition. Det ger dig ytterligare tjänster såsom lyft och tvätt båtar. Slutligen finns det också cykling. Du kan kontakta den lokala cykling klubb där du kan få råd och förslag på var att rida för att få känna area.We har glömt något! Berget Biokovo är ett utmärkt val för alla dem som gillar klättring och bergsbestigning. Alla ni som gillar aktiv semester, oroa dig inte, du kommer inte bli uttråkad.

 

Kul och nattliv:
Sommaren i Makarska är livlig och rolig både under dag och natt. Det finns olika symtom som fiskare nätter varannan fredag ​​där du kan smaka fiskspecialiteter, delta i åsna ras, och titta på färggranna fyrverkerier på kvällen. Det finns också ett intressant slangbella tävlingen. Efter en dag på stranden, börjar nattlivet i lokala kaféer med bra musik och färgglada drinkar. Beach kaféer erbjuder platser där du kan festa och dansa i det öppna och havet är mycket nära, så kan gå kväll simma! 


Hur man kommer dit ?

 

Med flyg: Zagreb-Makarska 446 km motorväg (motorvägen till Split, sedan 2007 motorvägen till Makarska)

Medplane: www.croatiaairlines.hr (Split flygplats 70 km)

Med buss: www.promet-makarska.hr

Med tåg: www.hznet.hr (Split 50 km)

Lokala och internationella färjelinjer: www.jadrolinija.hr