makarska apartments
makarska apartments
makarska apartments
web camera makarska

 

makarska plaza smiraj
makarska plaza avio
Dubrovnik Bol Hvar
Jelsa Korčula Split
Biokovo Međugorje Mostar

Rafting

Trogir Omiš
Slapovi Krke Skradin Šibenik

Makarska:

Byen Makarska ligger 65 km sør for Split, hovedstaden i den sentrale Dalmatia-regionen. Makarska, takket være sin sentrale posisjon og størrelsen på byen, er den viktigste feriestedet på velkjente "Makarksa Riviera". Det ligger i en godt beskyttet bukt under fjellet Biokovo, i dag en naturpark. Byen består av den historiske delen og den nye delen som er moderne med hoteller, private hus, restauranter, barer etc. Gjestene på Makarska vil nyte de vakre grusstrender og Middelhavet vegetasjon med oliven-og furutrær. Makarska tilbyr også gode gastronomiske muligheter basert på fisk, vin og olivenolje, typisk for Dalmatia-regionen, og de ​​rike idrettsanlegg er også verdt å nevne, spesielt vannsport og dykking kurs. For naturelskere, bak Makarska er det naturparken Biokovo, det høyeste fjellet i det sentrale Dalmatia-regionen, som trekking utflukter er organisert.

 

Utflukter:

til naturparken Biokovo, Split, Trogir, Solin, Dubrovnik, kløften av elven Cetina med rafting fasiliteter, nasjonalparken Krka, båtturer til øyene Hvar, Brac og Korcula.

Makarska ble først nevnt i 1502 i et dokument av bosnisk Cadi Muhamed Musin. I de dager Turks okkupert Makarska og byen var sentrum av tyrkisk handel med andre land på Adriaterhavet. På grunn av konstant Attac, Turks bygget tårn i byen for å forsvare seg mot venetianerne. Likevel var Makarska annektert av Venezia i 1681 og under de følgende hundre år regjere byen utviklet seg hele tiden. På grunn av utvikling av handel og generelt velstand i det 18. århundre, var kirker og palasser bygget sammen med barokk boliger for unge kongelige. I løpet av det 19. århundre Makarska ble styrt av den franske og av den østerriksk-ungarerne, men folk i Makarska var mer tilbøyelige til å kroatisk nasjonal vekkelse. Kulturelle og offentlige liv vil senere bli basert på denne tradisjonen.

 

Gastronomi: La oss starte med en dessert, siden Makarska er kjent for søtsaker, spesielt to typer typisk for denne byen. Den ene er kaken "Makarana" laget av mandler og Maraskino brennevin kjent som Dalmatian kirsebær brennevin. Den andre søte er Makaranian ravioli, en liten dough kake med en mutter filling.Other mat og drikke tilbudet du kan finne på Makaranian bordene er like rik og smakfull som i resten av Dalmatia. Vi anbefaler Dalmatian "pašticada" laget av storfekjøtt fylt med bacon og hvitløk utarbeidet i svart vintreet. Selvfølgelig har vi ikke til å understreke at røde vine går best med et slikt måltid. Pass på å prøve Dalmatian prosciutto og ost med oliven i stedet for salat. Selvfølgelig, det er rikelig med fisk og fisk spesialiteter for enhver smak.

 

Sport: Vi anbefaler dykking fordi Adriaterhavet er spesielt rent i disse delene. Bli kjent med havdyp og fargene skjult under havoverflaten. Det er flere dykke klubber i Makarska hvor du kan lære de grunnleggende ferdighetene til dykking og finne ut mer om hva som ligger under havoverflaten. Du kan også prøve under vann fiske, som er mulig med en undersjøisk fiskekort du kan få fra det lokale senteret. Prøv seiling i tillegg; Makarska har sin egen seiling klubb og en lang seiling tradisjon. Det gir deg tilleggstjenester som løfting og vasking båter. Til slutt er det også sykling. Du kan kontakte den lokale sykkel klubb der du kan få råd og forslag om hvor du skal kjøre for å bli kjent med area.We har glemt noe! Mountain Biokovo er et utmerket valg for alle som liker klatring og fjellklatring. Alle dere som liker aktiv ferie, ikke bekymre deg, du blir ikke lei. You can also try underwater fishing, which is possible with an underwater fishing permit you can get from the local center. Try sailing as well; Makarska has its own sailing club and a long sailing tradition. It offers you additional services such as lifting and washing boats. Finally, there is also cycling. You can contact the local bicycling club where you can get advice and suggestions on where to ride in order to get to know the area.We have forgotten something! Mountain Biokovo is an excellent choice for all those who like climbing and mountaineering. All of you who like active holiday, don't worry, you won't be bored.

 

Moro og natteliv: Sommer i Makarska er livlig og morsom både om dagen og natten. Det er ulike manifestasjoner som fiskere kvelder annenhver fredag ​​hvor du kan smake fiskespesialiteter, delta i esel rase, og se fargerike fyrverkeri om kvelden. Det er også en interessant sprettert turnering. Etter en dag på stranden, starter nattelivet i lokale kafeer med god musikk og fargerike drinker. Beach kafeer tilby steder hvor du kan feste og danse i det åpne og sjøen er svært nær, så kan gå natt svømme!

 

How to get there ?

 

By car: Zagreb-Makarska 446 km highway (highway to Split, since 2007 highway to Makarska)

By plane: www.croatiaairlines.hr (Split airport 70 km)

By bus: www.promet-makarska.hr

By train: www.hznet.hr (Split 50 km)

Local and international ferry lines: www.jadrolinija.hr